Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de València penja una pancarta en solidaritat amb Palestina

L’Ajuntament de València ha penjat de la seua façana una pancarta de solidaritat i suport a Palestina després dels esdeveniments protagonitzats aquest dilluns per l’exèrcit israelià, que s’han saldat amb la mort d’almenys 60 persones i més de 2.500 ferits. Els morts són palestins que protestaven pel trasllat de l’ambaixada dels Estats Units de Tel-Aviv a Jerusalem.

L’alcalde Joan Ribó ha denunciat les accions “al marge de les normes de l’ONU” i ha indicat que “no cap si no criticar la brutalitat de l’exèrcit israelià i assenyalar els grans responsables: Donald Trump i Benjamin Netanhayu”.

Ribó ha qualificat d'”intolerable que es boten totes les normes de l’ONU i posen foc en un polvorí com és Orient Mitjà” i ha denunciat que aquest “és un mal camí que pot tindre conseqüències molt greus des del punt de vista econòmic, però sobretot pel drama humà”.

El consistori se suma també a la petició de l’ONG Amnistia Internacional al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, perquè decrete un embargament immediat de venda d’armament a Israel.

La regidora de Cooperació i Migració, Neus Fàbregas, ha recordat que “el dret a la vida ha de ser respectat i els responsables de les atroces violacions dels drets humans hauran de retre comptes” perquè “la comunitat internacional ha de garantir la justícia a les víctimes”.

S’ha mostrat “consternada pels assassinats en les protestes de la franja de Gaza” i ha instat a “condemnar sense reserves l’ús excessiu de la força contra els manifestants, que tenen tot el dret a reunir-se i expressar-se pacíficament”.

PNL en defensa dels drets humans

Per la seua banda, els grups parlamentaris de Podem, Compromís i el PSPV han presentant un proposició no de llei (PNL) per a defensar els drets humans a Palestina. En commemoració, aquest dimarts de la Nakba, que recorda l’expulsió massiva i l’assassinat de palestins fa ara 70 anys, els grups han presentat aquesta PNL degut a la creixent “inestabilitat i vulneracions dels drets humans del poble palestí”, segons explica el document.

Davant això, demanen al Consell que condemne les darreres agressions, que fomente la cooperació amb Palestina, que inste el govern espanyol a tindre un paper actiu en la solució pacífica del conflicte i a incrementar l’aportació a l’Agència de les Nacions Unides per als refugiats palestins, entre altres moltes actuacions. Finalment també demanen al govern espanyol que es posicione davant l’anunci del primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, de celebrar la propera edició d’Eurovisión.

Concentració a la plaça de l’Ajuntament

El moviment de Boicot, Desinversions i Sancions del País Valencià a l’estat d’Israel (BDS-PV) ha convocat per a la vesprada d’aquest dimarts una concentració a les 19.30 hores a la plaça de l’Ajuntament de València. Diversos sindicats i organitzacions han donat suport a la convocatòria, que també s’ha fet a Alcoi i Alacant.

Comparteix

Icona de pantalla completa