Diari La Veu del País Valencià
Agramunt denuncia que està sent víctima de ‘lobbies’ i activistes que donen suport a l’independentisme

El senador del PP Pedro Agramunt ha defensat davant el Consell d’Europa la seua innocència enfront de les acusacions de presumpta corrupció i ha denunciat ser víctima d’una operació “de lobbies i grups de pressió exercida per activistes que, a més, donen suport al moviment independentista de Catalunya.

Agramunt ha sostingut aquesta postura en un document presentat aquest dimarts davant la Comissió de Reglament del Consell d’Europa, al qual ha tingut accés Europa Press, després de l’informe intern de l’organisme apuntant “fortes sospites” de corrupció sobre el senador popular per a la seua elecció com a president de l’Assemblea del Consell per part de l’Azerbaidjan i un lobbista de Bakú, així com en la seua defensa els interessos àzeris a l’hora de prendre decisions en l’Assemblea.

En la seua defensa, el senador valencià denuncia ser víctima “de l’operació més gran de lobbisme i grups de pressió contra un individu a Europa que s’ha vist durant molts anys” i titlla l’informe de recerca d'”insult a la intel·ligència, a l’estat de dret i a la democràcia”.

Agramunt repassa els informes en què es basa el document final d’acusació i retrau que estan basats en meres conjectures sense cap prova fefaent. A més, desgrana el seu origen per a demostrar que procedeixen de lobbies que reben fons des dels Estats Units o que donen suport a l’independentisme català.

En aquest sentit, assenyala directament l’Open Society Foundations, l’organització de George Soros, a qui acusa de donar suport el referèndum de l’1 d’octubre a Catalunya i als independentistes i d’arremetre contra el govern espanyol i el seu president, Mariano Rajoy, en les seues xarxes socials.

Demanda davant el TEDH

“El Senador Agramunt sempre ha actuat segons el seu criteri, consciència i defensa dels interessos espanyols. Igualment sempre ha defensat amb honradesa i criteri la defensa dels drets humans i de la llei en la seua labor parlamentària. Resulta inadmissible que es pretenga coartar la llibertat de pensament i de vot dels parlamentaris”, sosté en el document.

En aquest punt, Agramunt exigeix que s’informe de tot açò el Consell de Ministres del Consell d’Europa i que es demanen explicacions al secretari general de la institució per permetre la presència de lobbistes.

El senador del PP també ha presentat una demanda davant el Tribunal Europeu de Drets Humans a Estrasburg pel canvi de reglament aprovat el passat any pel qual se’l va obligar a dimitir com a president per no comptar ja amb la confiança de la institució.

Agramunt al·lega haver-hi estat “indefens” davant una vulneració de les seues llibertats fonamentals i rebutja, a més, que la reforma del reglament s’aplicara de forma retroactiva, ja que ell havia sigut triat per a un període de dos anys.

Comparteix

Icona de pantalla completa