Una alumna del Col·legi El Rebollet d'Oliva guanya la màxima categoria dels premis literaris Ficcions

La 10a edició del concurs d'escriptura impulsat per l'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació ha tingut 553 participants valencians
/ València
15 maig 2018 01:00h

Aquesta dimarts s'han lliurat els premis del concurs literari Ficcions a la ciutat de València, on s'han descobert les històries guardonades d'entre els 553 participants d'enguany al País Valencià.

La història de Marina Navarro i Savall, del Centre Privat El Rebollet d'Oliva, titulada El mai existit, ha sigut la guanyadora del Premi Millor Història del País Valencià, ja que el jurat l'ha considerada "una història molt ben escrita, que transporta el lector, des de la primera línia, a l'escena juntament amb els protagonistes. Diàlegs molt ben treballats i relat original i ben desenvolupat".

L'acte s'ha celebrat aquest dimarts, 15 de maig, a l'Ayre Hotel Astoria Palace de la ciutat de València, amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana. Hi han assistit unes noranta persones, entre finalistes, professorat i familiars i s'ha comptat amb la presència de la cap del Servei d'Acreditació i Assessorament la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esports, Imma Àngel i Carbonell, i Josep Ritort i Ferrús, Secretari General de l'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació (AMIC).

En el lliurament també s'han atorgat els guardons Premi a la Millor Història d'Alacant, a Álvaro Palomera i Raez, de l'IES Cayetano Sempere d'Elx per la història El meu cadàver; el Premi a la Millor Història de Castelló a Javier Navarro i Ortiz, Óscar Burguillo i Ramón i Gerard Serrat i Mayayo, de l'IES Ramón Cid de Benicarló per El Somni de Toni, i el Premi a la Millor Història de València ex aequo a Lucía Garrido i Máñez de l'IES Laurona de Llíria per Les memòries de les maduixes i a Guillem Àlvarez i Torres de l'IES Comarcal de Burjassot per La història de Taron i Bran.

El Premi per a la Millor Professora del País Valencià l'ha obtingut Núria Gómez i Juan, de l'IES Ramón Cid de Benicarló, i els diplomes de professorat finalista han sigut per a Assumpció Espinosa Antón, de l'IES Victoria Kent d'Elx; María Carmen Navarro Pérez, de l'IES Cayetano Sempere d'Elx; Carles Renau Bort, del Centre Privat Liceo de Benicàssim, i a Carme Romero Martínez, de l'IES Clot del Moro de Sagunt.

Marina Navarro, com a guanyadora del País Valencià, s'ha endut un iPad i assistirà al lliurament de premis de Catalunya que tindrà lloc el proper dimecres 23 de maig a La Pedrera. La resta de finalistes, que no han obtingut premis de demarcació, han rebut un diploma com a reconeixement de la feina feta i a la seua participació a Ficcions 2018.

El concurs literari juvenil Ficcions, l'aventura de crear històries, va tancar la seua desena edició el passat 26 de març amb una participació rècord de 3.593 participants d'entre 14 i 18 anys d'arreu de Catalunya (2.424 alumnes), el País Valencià (553 alumnes) i les illes Balears (616 alumnes) provinents de 314 centres educatius diferents. Aquestes xifres suposen un rècord absolut en la història del concurs, ja que el resultat de participació s'ha incrementat més d'un 23% respecte a la novena edició.

El concurs Ficcions, l'aventura de crear històries, que enguany arriba a la desena edició, és una iniciativa de l'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació (AMIC) per a promoure la lectura i l'escriptura en català entre els joves dels territoris de parla catalana. L'AMIC representa més de tres-centes publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del nostre territori.

next