Diari La Veu del País Valencià
Bonig topeta amb el País Valencià en la seua nit a TVE

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, va haver d’explicar en un programa del Canal 24 hores de Radio Televisió Espanyola (RTVE) com es pronuncia el seu cognom davant la pregunta del director de l’espai, Emilio de Andrés. Alhora, la líder dels populars valencians va aprofitar per a corregir el presentador, qui l’havia introduït com a “presidenta del PP al País Valencià”.

El presentador de La noche en 24 horas, el segovià Emilio de Andrés, va entrevistar la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, aquest dimarts. Va introduir l’entrevista dient: “Salude la presidenta del Partit Popular al País Valencià, que hi ha alguns que l’anomenen Isabel Bonig i altres Bònic (sic). Com li he de dir?”, li va preguntar de Andrés tot fent referència a la manera en què s’havia de pronunciar el seu cognom.

Bonig, sense perdre el somriure, li va contestar: “Isabel Bonig, però és Comunitat Valenciana”, li va indicar sobre la pronúncia i sobre la denominació del territori. “País Valencià s’ho posa el Partit Socialista però, estatutàriament, és Comunitat Valenciana”, va indicar al periodista.

L’anècdota a Torrespaña arriba dies després que Francisco Camps es va sentir obligat a corregir una diputada d’ERC que se li va adreçar amb la mateixa terminologia mentre l’interrogava en la comissió del Congrés dels Diputats que investiga el finançament del PP. Va ser un enfrontament dur, tallat pel president de la comissió, que va alliçonar l’expresident al voltant de la legitimitat de la denominació i de la llibertat d’expressió dels parlamentaris.

El rebuig del terme País Valencià, però, no és unànime entre els dirigents del PP, tant espanyols com valencians. El ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, i el diputat de les Corts Miguel Ángel Mulet l’han fet servir amb naturalitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa