València distingeix 27 empreses i serveis per la seua qualitat, accessibilitat i sostenibilitat

La regidora Sandra Gómez destaca que la participació publicoprivada és "l'únic camí per a fidelitzar visitants"
/ València
16 maig 2018 01:00h
Els valencians enquestats posen un 6,1 a la xarxa de carril bici de la ciutat.

Un total de 27 establiments i serveis de València han sigut reconeguts pel Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinacions (SICTED) per la seua conscienciació a l'hora d'oferir una "experiència de qualitat" als seus clients, que brinden un "bon servei" passant per una "bona accessibilitat" i que paren esment a la "sostenibilitat social, econòmica i mediambiental" de l'activitat turística, "l'únic" camí per a "fidelitzar visitants".

Les entitats han rebut aquest dimecres al Palau de Congressos de València els distintius de 'Compromís de Qualitat Turística' de mans de la regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible i presidenta de la Fundació Turisme València, Sandra Gómez; el secretari autonòmic de l'Agència Valenciana del Turisme (AVT), Francesc Colomer, i el president de la Cambra de Comerç de València, José Vicente Morata. Entre les distingides es troben empreses d'allotjaments, transport, restaurants, comerços, agències de viatges i serveis municipals.

Gómez ha explicat que els distintius són "més" que un reconeixement a l'esforç i al compromís, ja que també són la "confirmació" que en la ciutat existeix un "propòsit comú" per l'excel·lència en el servei i l'atenció als visitants.

Així mateix, la regidora de Turisme ha destacat que la participació publicoprivada és "imprescindible" per a "l'èxit" del programa, que pretén posicionar la ciutat com a una "destinació de qualitat", ja que és "l'únic" camí per a "fidelitzar visitants".

Els establiments i serveis que han rebut el distintiu de 'Compromís de Qualitat Turística' són Art Valencia, Blu Marina, Celler Casamontaña, Citizentral, ClickRent, Fun&Quads Adventure, Grupo Recaba –amb el Marina Beach Club i el restaurant Panorama–, Horta Viva, La Marítima, Mar y Sombra, Mel i Salut, Món Orxata, Ocean Republik, Touristing Valencia, Valencia Club Cocina, grup hoteler Valencia Flats –amb Lotelito, Malcom and Barret i Hotel Kramer–, Valenciamania i Escuela de arroces y paella valenciana.

També s'hi troben la Delegació Municipal de Residus Sòlids i l'Escola Municipal de Vela, que s'han unit a la Secció Municipal de Platges i a l'associació gremial provincial de taxis de València. La ciutat ocupa la segona posició en el rànquing autonòmic en nombre de distintius SICTED, amb un 10,5% del total del País Valencià.

Gómez ha indicat que aquestes entitats contribueixen a millorar "de forma contínua" la qualitat de la ciutat. "Enhorabona a tots els que s'esforcen i treballen dia a dia per a millorar, per a fidelizar els visitants i per a fer de València una destinació competitiva que advoca per la qualitat més que per la quantitat", ha enunciat, i ha afegit que "aquest és el camí que hem de promoure per a posicionar la ciutat en el més alt nivell de les nostres destinacions".

En aquest sentit, Colomer ha advocat per una "revolució de qualitat" i ha explicat que, tot i que no cal descartar cap públic, la intel·ligència de mercats ha d'adreçar-se a un "client cosmopolita", que "gasta més". "O eres innovador o destinació intel·ligent o acabaràs sent barat. No ens pot valdre qualsevol cosa. La societat castigarà qui no contribuïsca al fet que la seua ciutat siga una destinació de primera divisió", ha assenyalat Colomer.

next