Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de València destina 280.000 euros en ajudes al xicotet comerç

El regidor de Comerç, Carlos Galiana, s’ha reunit aquest dimecres amb representants i socis de l’Associació de Comerciants del Centre Històric, als quals els ha explicat la segona campanya d’ajudes a la creació de nous comerços i consolidació dels ja existents, amb un import total de 280.000 euros. Galiana els ha informat sobre les bases de les ajudes, com i on presentar-les i altres detalls de la proposta municipal per a donar suport, amb un import màxim de 3.000 euros per empresa, a les activitats comercials que es desenvolupen als diferents barris de la ciutat.

“Aquestes ajudes van adreçades al xicotet comerç de la ciutat de València. L’establiment, el local, ha d’estar a la ciutat de València. Enguany seran dues línies d’ajudes en lloc d’una: 230.000 euros per al xicotet comerç i 50.000 per a les associacions, que l’any passat no estaven incloses”, ha explicat el regidor de Comerç. Les ajudes poden sol·licitar-se ja i fins al 7 de juny i hi pot optar qualsevol xicoteta empresa de menys de 50 treballadors i menys de 10 milions d’euros de facturació o qualsevol microempresa amb menys de 10 treballadors i menys de 2 milions de facturació.

Galiana ha recordat que “l’any passat van funcionar molt bé” i, per això, enguany les han tret abans. “Espere que funcionen encara millor”, ha dit el responsable dels mercats municipals. Les ajudes es concedeixen contra factura, per a ajudar els beneficiaris a afrontar despeses corrents derivades de pagament de lloguer, publicitat, cursos, sistemes de qualitat, plataformes de comerç electrònic, màrqueting o altres relacionats amb el desenvolupament i la millora de l’activitat comercial.

A més de respondre a preguntes sobre establiments exclosos de les ajudes, documentació exigida, condicions o terminis, Galiana ha reiterat la “ferma defensa al xicotet comerç” i la voluntat d'”ajudar al fet que professionals autònoms puguen fer front als seus negocis i impulsen la creació d’empreses comercials de proximitat”. Se subvencionarà el 100% del total de les despeses justificades fins a eixe màxim de 3.000 euros per sol·licitant.

Comparteix

Icona de pantalla completa