L'Espurna: "Per poder ser crítics, necessitem l'autogestió"

Aquest projecte es duu a terme gràcies al valor, la cooperació i l'esforç col·lectiu dels integrants
23 febrer 2013 01:00h
RedactaVeu / Almussafes
 
El passat dilluns, a les 19.00 hores, vam assistir a una de les assemblees obertes que tenen lloc a la seu social de L'Espurna. Se'ns va acollir amb calidesa: una infusió ʹcalentetaʹ, un plat de rosses amb mantega ben gustoses,... ens faltaven les sabatilles i el pijama, per a trobar-nos com a casa.
 
-Aleshores, amb aquella rebuda els vam preguntar, què es L'Espurna?
L'Espurna és un espai físic, un centre social on ens reunim gent amb inquietuds i ganes d'emprendre projectes culturals i socials diversos. Es tracta d'un nexe d'unió entre persones, on es posen en comú idees i valors compartits que són la base de les nostres accions. Un espai obert i necessari al marge d'institucions reglades, així com un punt on contrastar aquella informació que ens arriba pels mitjans de comunicació oficials.

-Què és el que oferiu al vostre Centre Social?
Oferim activitats per al poble, com ara: xerrades, debats, cinefòrum, poesia, teatre, música, dansa, servei de biblioteca, tallers per a tots els públics... tot de forma gratuïta. A més, un projecte molt il·lusionant és la construcció d'un rocòdrom al centre que serà accessible per a qualsevol que vulga escalar i també de manera gratuïta.
 
 
 
-Què vol dir CSA, al vostre nom?
-CSA són les sigles de Centre Social Autogestionat, això implica ser una associació independent front a qualsevol suport econòmic d'entitats externes que ens permet de ser crítics i no ballar-li l'aigua als poders establerts que ens han clavat a l'actual crisi.
 
L'autogestió implica la realització d'activitats per mig de donatius i del micromecenatge (crowdfunding), que donen suport econòmic i mantenen aquest espai. Per tant, som una organització sense ànim de lucre. Aquest projecte es duu a terme gràcies al valor, la cooperació i l'esforç col·lectiu dels integrants.
 
 
 
-Heu rebut el suport i la col·laboració d'altres associacions?
-Ja hem contat amb la col·laboració de diferents associacions i col·lectius com el grup poètic L'Argila de l'aire, La Fera Teatre, l’associació Proiectio Scena, el grup de dansa Danza Nueva Tierra, la Societat Valenciana Protectora d'Animals i Plantes, la cooperativa agroecològica Nova Terra, la granja ecològica La Peira, l’Assemblea 15-M de Benifaió i la col·laboració desinteressada de diverses persones dels municipis d'Almussafes i Benifaió.
 
 
Vine, coneix i comparteix!
Construïm tots junts el camí cap al canvi.
Vine a transformar la realitat!
 

 
next