Diari La Veu del País Valencià
El PSPV demana la compareixença a les Corts del director territorial de RTVE per la censura informativa

El PSPV ha demanat aquest dimecres la compareixença a les Corts del director territorial de RTVE al País Valencià, Javier Gomar Albert, després de les dues dimissions en una setmana: la de l’editora Arantxa Torres i la del cap d’informatius, Enrique Pallàs. Tal com han explicat tots dos, la seua marxa és conseqüència de la censura que es va imposar al vídeo de la visita del president Mariano Rajoy a Alacant, on la seua cap de comunicació deia als pensionistes: “¡Qué ganas de hacerles un corte de mangas de cojones y decirles ‘Pues os jodéis!'”. Davant d’aquesta situació, els socialistes consideren que Gomar té “motius més que suficients” per a donar explicacions al parlament valencià.

La diputada socialista i també membre del Consell de RTVE Mercedes Caballero considera que “és molt greu que algú haja de dimitir per voler fer la seua feina”. Però, per a Caballero no sols són preocupants aquestes recents dimissions, sinó també les condicions en què cada dia han de treballar els professionals de la comunicació: “El director també haurà de donar explicacions sobre les contínues protestes dels treballadors i les treballadores de l’ens públic que han denunciat suposades accions de censura”.

“Els mitjans públics han de ser la garantia d’informació dels ciutadans i, per tant, del sistema democràtic no un joguet al servei dels interessos del govern [espanyol]”, ha afegit la diputada socialista.

La petició de compareixença del director territorial se suma a la bateria de preguntes que va presentar la setmana passada el grup socialista en el Congrés perquè el president de la Corporació de RTVE, José Antonio Sánchez, explique la dimissió de l’editora del telenotícies autonòmic de Televisió Espanyola. En aquestes, se li reclamava a Sánchez que assenyale qui i per què va donar l’ordre al director territorial perquè no s’emeteren les imatges del menyspreu de la secretària d’Estat als pensionistes. A més, també es realitzarà una pregunta oral en la Comissió Mixta Congrés i Senat de RTVE.

Cal recordar que l’esquerra valenciana (Compromís-PSPV i Podem) després de fer-se pública la dimissió de la ja exeditora Arantxa Torres va demanar la convocatòria del Consell de RTVE per a acabar amb un problema que també “ocorria a l’antiga Canal9”.

Comparteix

Icona de pantalla completa