Diari La Veu del País Valencià
EUPV entrega al jutjat del cas del metro el contracte de les balises entre FGV i Siemens
RedactaVeu / València.

La síndica d’Esquerra Unida, Marga Sanz, ha aportat hui al Jutjat d’Instrucció número 21 de València el contracte entre FGV i l’empresa Siemens. “En la nostra condició de representants públics, vam demanar per la via de l’article 12 del reglament de Les Corts aquest contracte que signà en el seu moment Luis Fernando Cartagena amb l’empresa Siemens”, explica Sanz qui ha afegit que ha tingut coneixement de l’última providència de la jutgessa en la qual demana aquest document. Sanz ha criticat que “FGV no aporte directament el contracte si fins i tot es va fer un concurs en el seu moment per a adjudicar el referit contracte”. Així, la dirigent d’esquerres ha aportat còpia d’aquesta documentació al Jutjat i a la Fiscalia.

El contracte es va signar el 9 de desembre de 1996 i preveu que el seu objecte serà el “subministrament i instal·lació dels equips necessaris per a realitzar el frenat automàtic dels trens que circulen per les línies u i dos de FGV”. A més, segons la clàusula quarta, “el termini per a la instal·lació de tots els equips es fixa en 22 mesos a comptar des de la signatura del contracte”.

Per una altra banda, el protocol addicional al contracte signat en 1998, que la síndica d’EUPV en Les Corts i coordinadora de la formació d’esquerres també ha aportat a la justícia, estableix que “durant l’execució del contracte, els tècnics de FGV posaren de manifest la necessitat de realitzar noves unitats d’obra”. Es tractaven de 17 unitats en total per un valor de 10,4 milions de pessetes, entre les quals destaquen dos equipaments de senyals a la parada de Jesús.

Comparteix

Icona de pantalla completa