Diari La Veu del País Valencià
Berklee i l’Ajuntament busquen estudiants i empreses culturals als Estats Units perquè vinguen a València

Berklee College of Music acollirà a la seua seu a Boston un esdeveniment organitzat pel campus de València i Turisme València en col·laboració amb l’Agència Valenciana de Turisme, l’oficina de Turespaña a Nova York i l’Institut Cervantes a la Universitat de Harvard.

Aquestes institucions han decidit conjuminar els seus esforços per a visibilitzar als EUA la importància de la música a València, un dels llocs del món amb més músics per capita, amb una rica tradició musical que l’ha convertit en una destinació de referència per als amants de la música i la cultura, motiu pel qual va ser la ciutat triada per Berklee per a establir el seu únic campus internacional fora de Boston, ha explicat la institució acadèmica en un comunicat.

Aquesta acció als EUA és un acte pioner entre una universitat de prestigi com Berklee i una entitat pública com Turisme València, amb la finalitat d’elevar la ciutat com un referent en les indústries de l’educació, el turisme, la cultura i l’entreteniment. A l’esdeveniment acudiran diferents mitjans nord-americans, institucions educatives, agents de viatge i turoperadors per a conéixer de primera mà la immensa oferta musical i cultural de València, que acull alguns dels festivals de referència de l’Estat i a centenars d’orquestres i bandes simfòniques.

La delegació explicarà el paper que juga per a una universitat com Berklee poder oferir els seus prestigiosos programes a Europa, de manera que amplia amb açò la seua dimensió global i afavoreix la incorporació dels seus més de 2.000 alumnes a València, procedents de 71 països, a la indústria global de la música. Aquest objectiu s’està complint fins a hui, amb el 90% dels seus graduats de màster actius en la indústria de la música en més de 40 països.

En paraules de María Martínez Iturriaga, directora executiva del campus de Berklee a València, “amb un ecosistema musical i cultural vibrant, València reuneix les condicions idònies per a atraure i retenir talent de tot el món en els àmbits de l’educació, les arts interpretatives i l’entreteniment, la qual cosa és un factor essencial per a l’èxit del nostre campus i, al mateix temps, per al desenvolupament del teixit de les indústries creatives de la ciutat”.

“Volem atraure a València futurs professionals de la indústria de la música des de diferents llocs, com els EUA, perquè puguen accedir a programes d’educació superior de primer nivell com els de Berklee, amb una experiència que alhora els enriquisca i proporcione una visió global”, ha afegit Iturriaga.

La primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de València i regidora de Turisme, Sandra Gómez, ha destacat que “per a València és un privilegi albergar la seu europea d’una de les majors escoles de música del món. És, a més, una font d’oportunitats, tant pel prestigi internacionalment reconegut de Berklee com per la possibilitat d’acollir a la nostra ciutat la creativitat, el compromís i l’innegable talent de grans músics professionals”.

Sandra Gómez ha explicat que “donar a conéixer l’oferta turística i cultural de València a Boston és una oportunitat per a potenciar el turisme procedent dels Estats Units a la nostra ciutat. Un mercat potencial que l’any passat va registrar a València quasi 59.500 visitants, un 13,3% més que l’any anterior, que van realitzar quasi 140.000 pernoctacions”.

Durant l’esdeveniment tindrà lloc un concert a càrrec del baixista peruà Oscar Stagnaro, guanyador de 6 premis Grammy i director executiu del programa Berklee Llatí, que liderarà un quintet de latin jazz compost per alumnes de Berklee. L’esdeveniment finalitzarà amb una sessió de networking acompanyada per tapes i vins.

Comparteix

Icona de pantalla completa