La Societat Municipal d'Actuacions Urbanístiques de València, premiada per les tasques de rehabilitació del Cabanyal

El regidor de Desenvolupament Urbà i Habitatge i president del consell d'administració de Aumsa, Vicent Sarrià, s'ha desplaçat a Bilbao per a arreplegar el guardó

La Societat Municipal d'Actuacions Urbanes de València (Aumsa), dependent de l'Ajuntament, ha rebut aquest dimecres el Premi AVS a la Millor Actuació en Rehabilitació i Revitalització Urbana pel seu projecte d'allotjaments per a estudiants al barri del Cabanyal. El regidor de Desenvolupament Urbà i Habitatge i president del consell d'administració d'Aumsa, Vicent Sarrià, s'ha desplaçat a Bilbao per a arreplegar el guardó, atorgat per l'Associación Española de Gestores Públicos de Vivienda y Suelo, detalla el consistori en un comunicat.

L'entitat desenvolupa un projecte de construcció de diversos allotjaments d'estudiants al Cabanyal a fi de contribuir a la rehabilitació d'aquest barri de València. Al desembre de l'any passat va finalitzar la construcció del primer edifici d'allotjaments, situat al carrer Marquès del Castell de Guadalest, amb un pressupost que ascendeix a un total de 552.000 euros. L'edifici consta de tres plantes, amb una sala d'estudis, quatre habitacions dobles i una habitació adaptada per a persones amb discapacitat. En l'actualitat, s'està posant a punt per a facilitar l'accés als estudiants durant l'inici del curs universitari.

Actualment, es troba en tràmit la llicència per a l'execució d'un segon allotjament d'estudiants al carrer Escalante. Amb aquestes actuacions se cerca posar fi a l'existència de solars i edificis abandonats, al mateix temps que es rehabilita el barri i s'atrau gent jove per a revitalitzar el Cabanyal.

L'Associación Española de Gestores Públicos de Vivienda y Suelo celebra aquest dimecres la sisena edició dels Premis AVS a les Millors Pràctiques en Habitatge Social, Rehabilitació i Gestió al Teatre Arriaga de Bilbao. A la cerimònia han acudit tant l'edil com el gerent de AUMSA, José Antonio Martínez, per a rebre el premi a la categoria de Millor actuació en Rehabilitació i Revitalització Urbana, concedit la societat municipal per aquest projecte.

"La rehabilitació i regeneració del Cabanyal-Canyamelar va prenent forma gràcies a projectes com aquest, que, juntament amb la reurbanització de molts dels carrers del barri, estan canviant la imatge i la qualitat de vida del barri", ha assegurat Sarrià.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat