Diari La Veu del País Valencià
Telefónica tria La Marina de València per a instal·lar el seu Centre d’Investigació i Desenvolupament en Ciberseguretat

La Marina de València acollirà un Centre d’Investigació i Desenvolupament en Ciberseguretat impulsat per Telefónica. Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, aquest dijous. En l’acte de presentació han participat també l’alcalde de València, Joan Ribó; el president executiu de Telefónica Espanya, Emilio Gayo, i el director general de la companyia, Kim Faura.

Puig ha advocat perquè el País Valencià siga un punt estratègic d’empreses que desenvolupen una societat basada en la connectivitat i en el desenvolupament de xarxes i ciutats intel·ligents. En aquest sentit, ha assegurat que el centre, que estarà orientat a l’Internet de les coses (IoT, en les seues sigles en anglés) i les ciutats intel·ligents, situarà la ciutat de València en l’avantguarda de la ciberseguretat, un dels sectors fonamentals per al futur. “La ciberseguretat és un factor fonamental de creixement econòmic i de garantia democràtica”, ha manifestat el president.

Sobre el centre de ciberseguretat, el president executiu de Telefónica Espanya ha detallat que serà únic a l’Estat i estarà situat a La Marina de València, on ocuparà un espai de 300 metres quadrats. Gayo ha assegurat que el projecte, que comptarà amb un pressupost de sis milions d’euros en tres anys, s’engegarà a finals de 2018 i comptarà amb una plantilla inicial de 20 llocs de treball d’alta qualificació que s’encarregaran del desenvolupament de tecnologia, productes i serveis de ciberseguretat relacionats amb IoT i Smart City, camps en què València és pionera a l’Estat.

Telefónica impulsarà el centre a través de la seua unitat de ciberseguretat, Eleven Paths, mentre que tant la Generalitat com l’Ajuntament de la ciutat també participaran en el projecte, que està obert, a més, a la col·laboració amb universitats i empreses privades. Fins al moment, Govertis ja ha mostrat interés a participar-hi.

El cap del Consell ha afegit que, al costat del centre, Telefónica desenvoluparà un espai de crowdworking que permetrà impulsar empreses emergents del sector. Durant la seua intervenció, Puig ha assegurat que, gràcies a la col·laboració de les administracions i les empreses, el govern valencià ha consolidat la “via del futur” per al País Valencià.

L’alcalde de València, Joan Ribó, també ha destacat la col·laboració entre l’Ajuntament i la Generalitat per a atraure projectes d’innovació i intensius en l’ús del talent a València i que milloren el posicionament del territori valencià.

El cap del Consell ha manifestat que La Marina és un espai que la Generalitat, al costat de l’Ajuntament de València, ha potenciat per a desenvolupar un pol d’innovació i emprenedoria. “Volem que siga un centre d’atracció d’empreses d’alt valor tecnològic”, ha afegit Puig.

En paral·lel, Telefónica posarà en marxa un programa de formació professional dual per a desenvolupar competències digitals específiques entre els joves i atendre la demanda laboral dels nous perfils digitals que hui en dia no són coberts per falta d’especialització. Fins al moment, prop de 200.000 joves d’entre 18 i 35 anys han participat a tot Espanya en cursos en línia o presencials sobre ciberseguretat, dades massives, creació de videojocs o aplicacions mòbils, amb una taxa mitjana d’inserció laboral del 67%.

En el cas de València, els cursos que s’impartiran seran Programació Java, AppsMòbils, Desenvolupament Web i Expert en BigData, ja que són per ordre les ocupacions digitals més demandades per les empreses valencianes.

Comparteix

Icona de pantalla completa