Diari La Veu del País Valencià
Nova etapa de Les Arts: Plácido Domingo dirigirà la comissió de mecenatge i Susana Lloret presidirà el Patronat

Dilluns comença oficialment la “nova etapa de Les Arts”. Serà aleshores quan es constituïsca el novell Patronat de la Fundació Palau de les Arts que estarà presidit per la presidenta de la Fundació per l’Amor a l’Art, precursora de Bombas Gens, Susana Lloret. La primera decisió serà convocar el procés selectiu per a triar el director artístic del coliseu d’òpera.

El nou òrgan de direcció del Palau de les Arts, el Patronat, estarà presidit per Susana Lloret, però no ho farà sola, junt amb ella i dirigint la comissió de mecenatge estarà el cantant i director Plácido Domingo, qui, aquest dijous, durant la presentació al teatre d’òpera de la responsable del màxim ens de decisió de Les Arts, ha tornat a manifestar el seu compromís amb el coliseu. “Continuaré venint a cantar, dirigir i tot el que calga”, ha dit Domingo, qui des d’aquest moment serà el responsable d’obrir noves portes perquè el pressupost i finançament de Les Arts augmente i així poder dedicar més esforços econòmics tant a la producció d’òpera com a la contractació de personal i reforços de l’orquestra.

El Patronat de la Fundació del Palau de les Arts està constituït per persones provinents de la societat civil, com la mateixa presidenta Susana Lloret, i càrrecs institucionals. Aquest últims s’amplien respecte a l’anterior organigrama i seran 12 les institucions representades en total.

Personalitats com l’exministra de Cultura, Carmen Alborch; l’exdirectora de l’Institut Príncep Felipe, Isabel Muñoz; el president de l’IVI, José Remohí; el fundador de Dulcesol, Rafel Juan, i el president de l’Associació Amcis de l’Òpera i de Les Arts de la Comunitat Valenciana, Pablo Font de Mora, formaran part del Patronat, pel que fa a la part civil.

La part institucional estarà representada pel president de la Generalitat, Ximo Puig, qui tindrà el títol de president honorífic; el conseller de Cultura, Vicent Marzà; el secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona, i el director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, i com a novetat s’incorporen el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; un membre del Consell Valencià de Cultura; el secretari autonòmic d’hisenda; el director general de Sector Públic, i la directora general de Cultura, Carmen Amoraga. A més, es mantenen dos llocs reservats per al Ministeri de Cultura, ja que malgrat la seua negativa a formar-ne part, tal com va avançar aquest diari el passat mes d’abril, el conseller Vicent Marzà ha insistit aquest dijous a continuar amb l’oferiment de les cadires perquè es vol seguir intentant que en algun moment s’incorpore el departament dirigit pel ministre Íñigo Méndez de Vigo.

Comparteix

Icona de pantalla completa