Diari La Veu del País Valencià
Agricultura confirma noves deteccions de ‘Xylella fastidiosa’ en ametlers

Aquest dijous al DOGV s’ha publicat la resolució del director general d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Fernando Rodríguez Mulero, per la qual es confirma la detecció del seté brot de la plaga de Xylella fastidiosa en ametlers valencians, així com l’adopció de mesures fitosanitàries urgents d’eradicació i control per a evitar la seua propagació.

Mulero s’ha reunit aquest matí amb diferents organitzacions agràries per a parlar sobre la situació actual de la plaga després dels nous positius detectats. Els ametlers afectats pel bacteri es troben als termes de l’Alcalalí (la Marina Alta), Beniardà (la Marina Baixa), Benifato (la Marina Baixa), Benissa (la Marina Alta), Callosa d’en Sarrià (la Marina Baixa), Confrides (la Marina Baixa), Llíber (la Marina Alta), Tàrbena (la Marina Baixa) i Xaló (la Marina Alta).

Amb aquest són set els brots detectats fins al moment, després de les resolucions del 6 de juliol, amb el primer positiu en una parcel·la agrícola del Castell de Guadalest, el 25 de juliol, el 31 d’agost, el 20 d’octubre i el 19 de desembre de 2017, i la del 12 de febrer de 2018.

Comparteix

Icona de pantalla completa