Compromís acusa el PPCV de "bloquejar" el Consell de RTVE després de la censura

La diputada Mònica Álvaro adverteix que l'encarregada de convocar l'òrgan és la popular Maria José Català
/ València
18 maig 2018 01:00h

Els problemes que ha acumulat Ràdio Televisió Espanyola (RTVE) aquests darrers anys per la falta d'objectivitat a l'hora de tractar la informació política corre el perill de convertir-se en un seriós conflicte intern. Ara, el punt de mira s'ha traslladat a l'edició territorial del País Valencià arran de les dues dimissions de dos dels màxims responsables de l'espai informatiu –l'editora Arantxa Torres i el cap d'informatius Enrique Pallás– com a conseqüència de la censura que es va imposar al vídeo de la cap de comunicació del president Rajoy on insultava els pensionistes. 

Els partits de l'esquerra volen saber què està passant. Per això, la setmana passada van demanar la convocatòria del Consell Assessor de RTVE per a posar damunt la taula les condicions en què els periodistes han de treballar cada dia, com ara les pressions a no fer públiques determinades informacions.

No obstant això, aquesta petició ha quedat sense resposta fins al moment. Des de Compromís tenen clar que el principal responsable "del bloqueig" d'aquesta reunió és el Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) atés que la competència de convocar el Consell a hores d'ara ha recaigut en la vicepresidència d'aquest òrgan després de la renúncia del president de Podem, Marc Pallarés . Així, aquest assumpte l'haurà de resoldre la diputada popular María José Català, que és qui ostenta aquest càrrec. 

Silenci informatiu

La portaveu adjunta de Compromís i membre d'aquest òrgan, Mònica Álvaro, veu necessari acabar amb el "silenci informatiu" que s'està produint als mitjans públics estatals i considera que les dimissions de Torres i Pallás és un acte de valentia que ajudarà a recuperar la dignitat de la professió. 

"Volem donar suport als treballadors i treballadores de la casa i, en particular, a aquestes persones que han demostrat la seua valentia renunciant com a editora i cap d'informatius per qüestions d'ètica professional", ha indicat la formació a través d'un comunicat. 

Explicacions del director

Per al PSPV no és suficient resoldre aquest entrebanc únicament amb la convocatòria del Consell de RTVE. Així doncs, aquest dimecres, la socialista Mercedes Caballero va exigir que el director territorial de l'ens, Javier Gomar Albert, comparega a les Corts per tal d'explicar l'últim cas de censura i les denúncies dels treballadors. "És molt greu que algú haja de dimitir per voler fer bé la seua feina", va apuntar la també diputada. 

next