Herba Negra i Ebri Knight denuncien la cancel·lació del seu concert a l'espai Amstel del Veles e Vents per "motius polítics"

Els dos grups havien d'actuar aquest dissabte a València i ja busquen una nova data i un altre escenari
/ València
18 maig 2018 01:00h
Les bandes estudien mamprendre accions legals contra la gerència de la sala.

Els grups Ebri Knight i Herba Negra havien d'actuar aquest dissabte 19 de maig a la sala Amstel Art de l'edifici Veles e Vents, ubicat a La Marina de València. Malgrat que l'espectacle havia sigut publicitat i anunciat, finalment no es farà, segons han denunciat els dos grups, per "motius polítics".

"Ens entristeix dir-vos que ha estat per motius polítics i ideològics, un clar atac contra la llibertat d'expressió", han manifestat aquest divendres Ebri Knight i Herba Negra a través d'un comunicat on informen que el concert que havien de fer a la sala Amstel Art del Veles e Vents no tindrà lloc. Els grups han apuntat que, dos dies abans del concert, la gerència de la sala, a través del representant de Heineken a València, els va "exigir el compromís de no manifestar cap missatge polític ni religiós durant el concert, ni tampoc vendre cap material amb continguts d'aquest tipus".

"Unes hores després d'aquesta exigència, i de dir que no li agradava Ebri Knight després de consultar les xarxes socials del grup, la gerència ens va comunicar que cancel·lava el concert. Els motius que s'han donat han estat diverses excuses que han anat canviant amb el pas de les hores. El motiu de fons és evident: la sala no accepta el contingut polític de la música d'Ebri Knight després de tractar d'imposar unes clàusules per prohibir qualsevol manifestació política, tot això a dos dies del concert", han relatat.

Cartell del concert a la Sala Amstel Art. / EBRI KNIGHT

En aquest sentit, personal de la sala ha confirmat a aquest diari que en el calendari setmanal de l'espai cultural no apareix programat cap concert dEbri Knight i Herba Negra per a aquest dissabte, encara que de moment no han donat més detalls.

"El que ha passat és un clar atac a la llibertat d'expressió i als drets fonamentals, que considerem inadmissible i que denunciem", han afegit els grups, que han avançat que estan estudiant la possibilitat d'emprendre accions legals contra allò que han qualificat com un "atac d'odi i de discriminació evident".

Ebri Knight i Herba Negra s'han definit en el comunicat com dues bandes compromeses que entenen la música com un altaveu de consciència i canvi. "Qualsevol atac contra la llibertat d'expressió és un atac a totes les treballadores de la cultura", han afegit.

Les bandes han assegurat que es retornaran els diners a tothom qui haja adquirit entrades. Els grups treballen en una nova data en una altra sala "que respecti els drets fonamentals i no apliqui la censura, per tal de portar a terme el concert censurat per la sala Amstel", han conclòs.

next