El Consell d’Aigua posposa fins divendres l’aprovació del Pla de Conca del Xúquer

La sol·licitud dels ecologistes per ajornar la reunió prevista per a hui ha sigut acceptada al no haver rebut la documentació necessària per al seu estudi
11 març 2014 01:00h
El riu Xúquer al seu pas la Ribera Alta.

RedactaVeu / València
 
La reunió prevista per a hui dimecres del Consell d'Aigua de la Demarcació del Xúquer que tenia com a punt principal l'aprovació del Pla de Conca del Xúquer, en exposició pública fins al passat 7 de febrer, ha sigut ajornada per al pròxim divendres 14 de març.
 
Segons ha informat Xúquer Viu en un comunicat, el Consell d'Aigua de la Demarcació es va convocar el passat 5 de març per a hui dimecres, dia 12 de març, “sense que s'adjuntara la documentació necessària”, inclosa la proposta definitiva de Pla Hidrològic i l'informe d'al·legacions, perquè aquest organisme emeta l'informe preceptiu sobre el futur Pla de Conca.

Així, després d’haver-ho sol·licitat els representants dels ecologistes, la Confederació, a última hora d’ahir, va decidir posposar la reunió al divendres 14 de març.

De fet, ahir, quan faltaven menys de 24 hores per a la reunió i la  documentació no s’havia remés, els dos representants dels interessos ambientals en el Consell d'Aigua es dirigiren a la presidenta de la Confederació demanant la suspensió de la reunió, i que la nova convocatòria es fera amb 15 dies d'antelació “per poder estudiar la documentació a informar”.
 
A aquesta petició es va sumar el sindicat CCOO. Finalment, poc abans de les 14.00 d’ahir, la Confederació va comunicar la suspensió de la reunió fins al proper divendres 14 de març.

Segons recorda Xúquer Viu en la mateixa nota, “cal tindre en compte que el Pla del Xúquer hauria d'haver-se aprovat fa més de 4 anys”, per la qual cosa “no s'entenen les presses per a aprovar el Pla de manera definitiva, sense donar temps per al seu estudi, vulnerant els principis més elementals de la participació pública”. 


next