Diari La Veu del País Valencià
Bonig vaticina una diàspora de metges i infermers si se’ls imposa el valencià

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Isabel Bonig, assegura que si es converteix en la pròxima presidenta de la Generalitat en les eleccions de 2019 eliminarà el requisit lingüístic perquè “mai siga una imposició per a treballar sinó un mèrit”. Així, la líder dels populars considera que el País Valencià “va pel mateix camí que altres comunitats” i està perdent professionals de la sanitat per aquesta qüestió.

Així ho ha afirmat Bonig en un comunicat després de denunciar que, “per a l’esquerra valenciana, la llengua sempre ha estat un motiu de confrontació i no d’unió”. En la seua opinió, això ocorre perquè el president, Ximo Puig, i la vicepresidenta, Mónica Oltra, “no tenen respecte per la Comunitat perquè no la coneixen; no coneixen què volen els valencians, i si no la coneixes, no la pots governar”.

Ha il·lustrat així que “hi ha dues maneres de governar els valencians: la de l’esquerra, que creu que és l’administració la que ha de decidir l’educació dels fills, o la del PP, que defensa que siguen els pares els que decidisquen”.

La popular ha insistit que el seu partit “s’ha deixat la pell a defensar un principi bàsic com és la llibertat i la convivència de la gent a l’hora de decidir el seu futur”. De fet, al seu judici, “és l’únic partit que ha aglutinat la societat civil, les famílies, els sindicats i la comunitat educativa i el que ha anat als tribunals a denunciar aquesta imposició”.

Comparteix

Icona de pantalla completa