Diari La Veu del País Valencià
Igualtat destina 760.000 euros a estades vacacionals per a persones amb diversitat funcional

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha convocat el programa d’estades vacacionals per a persones amb diversitat funcional, al qual destinarà un pressupost d’un total de 762.153 euros, un 25% més que el de l’any passat, amb l’objectiu que la iniciativa arribe a més persones.

Aquesta convocatòria finança les entitats sense ànim de lucre per a la realització, promoció i desenvolupament, al llarg de tot l’any, de programes d’estades vacacionals adreçades a persones amb diversitat funcional, tal com detalla la Generalitat en un comunicat.

Les estades, a les quals podran accedir persones amb diversitat funcional majors de huit anys, es desenvoluparan en instal·lacions hoteleres, campaments d’estiu o albergs juvenils amb una durada mínima de quatre dies i un màxim de deu.

Durant el passat any, un total de 1.772 persones amb diversitat funcional es van beneficiar d’aquesta iniciativa. Igualtat va ampliar en 2017 aquest programa a totes les persones amb diversitat funcional, ja que abans estava destinat exclusivament a persones amb diversitat funcional intel·lectual i/o paràlisi cerebral.

Aquestes ajudes s’emmarquen dins de les actuacions del departament que dirigeix Mónica Oltra per a proporcionar activitats d’oci i temps lliure a aquest col·lectiu de la societat amb la finalitat de promoure la seua normalització i afavorir la seua participació social i autonomia personal.

Comparteix

Icona de pantalla completa