Torra nomena com a consellers els empresonats Rull i Turull i els exiliats Puig i Comín

ERC ha celebrat aquest nomenament com "un pas més" per fer fora el 155 de les institucions catalanes
/ València
19 maig 2018 01:00h
El nou president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, firmant aquest dissabte el decret per al nomenament dels nous consellers.

El recent investit com a nou president de la Generalitat catalana, Quim Torra, ha nomenat aquest dissabte els nous membres del Consell Executiu, que inclou noms previstos com el de Pere Aragonés però també consellers empressonats o a l'exili que han mostrat la seua predisposició a assumir els seus càrrecs. 

Així doncs, Josep Rull, Jordi Turull –tots dos empresonats a Estremera– Toni Comín i Lluis Puig i Gordi –exiliats a Brusel·les– repetiran en els mateixos departaments que gestionaven abans de ser cesats per l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. Aixi, Rull dirigirà l'àrea de Territori i Sostenibilitat; Turull assumirà Presidència; Comín, el departament de Salut, i Puig i Gordi es posarà de nou al capdavant de Cultura. 

Junts per Catalunya i Esquerra Republicana (ERC) s'han repartit de manera equitativa les 14 conselleries, tal com havien acordat. Els consellers proposats per la llista del president són Elsa Artadi (portaveu i titular d'empresa); Miquel Buch (Interior) i Jordi Puigneró (Polítiques Digitals i Administració Pública), i Josep Bargalló (Ensenyament). Dos exconsellers d'aquesta formació han declinat repetir: l'extitular d'Ensenyament Clara Ponsatí i el responsable d'Interior Quim Forn, que també es troba en presó preventiva.

D'altra banda, ERC compta amb la resta dels set departaments: Pere Aragonès (Vicepresidència i Economia), Ernest Maragall (Exteriors), Ester Capella (Justícia), Chakir El Homrani (Assumptes Socials i Treball) i Teresa Jordà (Agricultura). Capella i Jordà són diputades al Congrés.

Tal com ha indicat Torra, els conselleres faran la presa de possessió el pròxim dimecres, 23 de maig, al Palau de la Generalitat. 

"Liderar l'executiu conjuntament" 

ERC ha celebrat que amb el nomenament dels consellers del govern català presidit per Quim Torra es faça un pas més “per a fer fora la foscor de l’article 155 de les institucions”. En un missatge distribuït a través de les xarxes socials, els republicans asseguren que volen liderar l’executiu “conjuntament amb els companys triats per Torra”. 

next