Diari La Veu del País Valencià
Camps nega haver atribuït davant de la jutgessa que la idea de la Fórmula 1 fóra d’Olivas

L’expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps ha assegurat aquest dissabte que l’expresident de Bancaixa i també excap del Consell, José Luis Olivas, “no va ser l’inspirador del Gran Premi de Fórmula 1” a València, sinó que es va impulsar des de la Presidència de Bancaixa.

Així ho ha afirmat en un comunicat en relació a “algunes informacions periodístiques” publicades aquest passat divendres respecte a la seua declaració com a investigat davant la jutgessa que investiga presumptes irregularitats en la gestió de la Fórmula 1. Segons diversos mitjans, Camps va sostindre en la seua compareixença que les decisions van ser preses per Olivas i que la Fórmula 1 va ser “idea” seua.

Olivas ha negat aquest dissabte haver estat l'”inspirador” de l’organització de les carreres de la Fórmula 1 a València. “Em veig en l’obligació de manifestar que és absolutament fals que jo fóra l’inspirador o impulsor de l’organització d’aquestos esdeveniments a València”, ha asseverat a Europa Press.

D’altra banda, Camps ha subratllat que les informacions sobre que va atribuir aquest paper a Olivas “no s’ajusten” al que va dir davant de la jutgessa.

Ha insistit així en el fet que en seu judicial va indicar que ni ell ni Francisco Rambla, “aleshores vicepresident” del Consell, “van fer una altra cosa que complir escrupolosament tots els predicaments de la llei en benefici de la Comunitat Valenciana i en defensa de l’interés públic, d’igual manera qje la resta dels membres de l’administració autonòmica”.

Per tant, l’expresident popular ha lamentat que les informacions “no reflecteixen fidedignament” la seua declaració. “Encara que les actuacions han de seguir sent estrictament reservades a la instrucció judicial, com indica la legislació, crec que és necessària aquesta puntualització”, ha recalcat i ha lamentat que “aquest tipus de filtracions deixen en indefensió moltes persones”.

Més investigats

La magistrada del Jutjat d’Instrucció número dos de València, que investiga presumptes irregularitats entorn de l’organització de la Fórmula 1 a la ciutat, ha citat com a investigats per al proper mes de juny l’exdirector general del Circuit Ricardo Tormo, Julio García Gimeno, i altres nou persones, entre treballadors, representants d’empreses i dos advocats.

Comparteix

Icona de pantalla completa