Diari La Veu del País Valencià
El PPCV exigeix a Puig les explicacions que els seus companys o van donar al Senat pel presumpte finançament irregular

El sotssecretari del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Rubén Ibáñez, ha exigit al PSPV “més respecte als valencians, menys silencis i més responsabilitats” pel suposat finançament irregular de les campanyes de 2007 i 2011. També ha reclamat al secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, que “dóne les explicacions que no van donar ahir divendres els seus companys de formació”.

Ibáñez s’ha referit d’aquesta manera a les declaracions dels membres del PSPV implicats en la comissió d’investigació sobre el finançament dels partits en el Senat i ha denunciat que, després de la compareixença –de l’exalcalde de Gandia, José Manuel Orengo, i de l’excandidat a la Generalitat, Joan Ignasi Pla–, en el PSPV “ningú coneix ningú i ningú no recorda res”.

Així, ha denunciat que els càrrecs socialistes que van acudir al Senat “es van burlar de tots els valencians” en patir “amnèsia col·lectiva” sobre la seua gestió al capdavant del PSPV, “una gestió que ara s’investiga en quatre jutjats diferents per un possible delicte continuat de finançament irregular”.

“El PSPV ha perdut el respecte als valencians i als espanyols. Prefereixen la supèrbia a les explicacions”, ha assenyalat. Així mateix, ha criticat que l'”actitud desafiadora” demostrada pel qui va ser alcalde de Gandia, José Luis Orengo “va ser escandalosa”. Per tot això, Ibáñez ha assenyalat que Puig “no pot seguir tenint un assessor personal que evita donar explicacions i assumir responsabilitats”.

Per a Ibáñez és “increïble” que ni PSPV ni Compromís “hagen assumit responsabilitats” dos mesos després que es publicaren aquestes informacions on la llista d’imputats ja ascendeix a 24 persones.

Comparteix

Icona de pantalla completa