Diari La Veu del País Valencià
Es presenta en societat una ‘Crida a repensar i construir els Països Catalans’
RedactaVeu / Barcelona

“Desitgem veure, un dia, la nostra nació completa, els Països Catalans, lliures i conformant una perfecta federació, si així ho decideixen els seus ciutadans”. En aquest sentit, des de l’Espai Mata De Jonc “ajudarem amb el que calga al procés actual per tal que la futura ‘Constitució Catalana’ reconega la resta de la nació com el seu àmbit nacional complet i que li és natural. Així com la concessió de la nacionalitat catalana i els drets dels valencians, balears i nordcatalans en el futur Estat català”, han assegurat.

Així mateix, “considerem irrenunciable la possibilitat que, en un futur, el País Valencià, les Illes Balears, la Catalunya Nord i la Franja puguin exercir el seu dret a l’autodeterminació i establir les relacions que decideixin lliurement els seus ciutadans amb la resta de Països Catalans. Apostem per un futur de llibertat compartida, respectant els ritmes i nivells de consciència de cada territori històric”.

El proper dijous 13 de març es donarà a conèixer el Manifest-Crida ‘Compromís pels Països Catalans’ que a dia de hui compta amb el suport d’una dotzena d’entitats. La presentació serà a les 19.30 hores a l’Espai Vilaweb (c/ Ferlandina, 43), Barcelona. (mapa).

)

Presentarà el col·lectiu Odette Viñas, de la Comissió Països Catalans de l’Assemblea Nacional Catalana i membre d’Espai Mata de Jonc. Tot seguit intervindran els ponents convidats per a l’acte: l’escriptora valenciana Pepa Úbeda; l’historiador i periodista mallorquí Antoni Lluís Trobat, el cantant berguedà de Brams, Francesc Ribera “Titot” i de la Catalunya Nord ens parlarà el filòleg i expresident de La Bressola, Joan Pere Le Bihan.

Aquest és sols una primer pas, “sent la nostra voluntat anar més enllà, incorporant dins l’agenda de l’opinió pública aquestes propostes”. Un cop feta la presentació del Manifest, promouran pel territori tota una sèrie de xerrades que pretenen finalitzen amb un acte polític unitari la propera tardor, en el marc de la campanya del referèndum del 9 de novembre.

“Emplacem les principals organitzacions de la societat civil com l’ANC, organismes com Òmnium Cultural, Acció Cultural del País Valencià, etc, que assumeixin amb naturalitat i valentia aquest debat fins a les darreres conseqüències i el comparteixin amb el món associatiu de la resta de territoris”.

Comparteix

Icona de pantalla completa