Diari La Veu del País Valencià
Potries i Figueroles de Domenyo guanyen en la Quarta i Tercera Secció del Certamen de Bandes de la Diputació de València

L’Associació Artística Musical Sant Blai de Potries (la Safor) i la Unió Musical de Figueroles de Domenyo (la Serrania) s’han alçat aquest dissabte amb el primer premi i menció d’honor de la Quarta i Tercera Secció del Certamen de Bandes de la Diputació de València, respectivament, en obtenir 347,5 punts l’agrupació de la Safor i 348 en el cas de la formació de la Serrania.

En la Quarta Secció, rere l’Associació Artística Musical Sant Blai de Potries van quedar la Societat Musical Amics de la Música de Benifaraig i La Unió Musical Sant Roque de Villargordo del Cabriel, que van meréixer dos segons premis, ja que van obtenir 308 i 306 punts, respectivament.

En aquesta Secció Quarta van participar les bandes que tenen un màxim de 40 músics en l’escenari i que havien d’interpretar com a peça obligatòria l’obra Innsbruck Bus de Rafael Doménech Pérez. El jurat ha estat compost per Pablo Sánchez; Vicente Soler; Juan Gonzalo Gómez; Francisco Signes; Beatriz Fernández; amb la presidència del diputat de Cultura, Xavier Rius; i el cap de Promoció Cultura, Josep Vidal, que ha actuat com a secretari i gestor del certamen.

L’Associació Artístic Musical Sant Blai de Potries va actuar sota la direcció d’Adrián Ronda Sampayo i van interpretar el pasdoble Benicadell de Joan Enric Canet i Todolí i l’obra de lliure elecció Kraken d’Hugo Chinesta.

Per la seua banda, la Unió Musical Sant Roque de Villargordo del Cabriel, dirigida per José Ignacio Blesa Lull, va interpretar el pasdoble Villargordo del Cabriel de Luis Gadea així com l’obra de lliure elecció Symphony number 4 for winds and percussion d’Andrew Boysen Jr.

Seguidament, la Societat Musical Amics de la Música de Benifaraig, sota la batuta de Jaume Castelló Moragón, va interpretar el pasdoble Les Arenes de Manuel Morales Martínez mentre que l’obra de lliure elecció ha sigut El racó de l’or de Saül Gómez i Soler.

Totes les bandes participants reben una quantitat estipulada pel fet d’actuar en el certamen més el premi en metàl·lic que reben les bandes guanyadores de cada categoria. En aquesta secció, l’ajuda que ha concedit l’Àrea de Cultura per la participació ha sigut de 2.500 euros, mentre que el premi que ha rebut la banda guanyadora, Sant Blai de Potries, ha sigut d’altres 2.100 euros.

La Societat La Unió Musical de Figueroles de Domenyo, dirigida per Josep Domínguez, es va alçar amb el màxim guardó de la Tercera Secció del Certamen de Bandes de la Diputació de València en la qual va participar junt amb l’Associació Cultural Tot per la música d’Ontinyent, dirigida per Jordi Soler Carbó; el Cercle Instructiu Musical de Xirivella, dirigit per Fernando Rodrigo Collado; La Unió Musical de La Pobla de Farnals, encapçalada pel director Juan José Catalá Borrás, i La Societat Musical de Massalfassar, sota la direcció de Daniel Olmos Herrero.

Figueroles de Domenyo va obtindre el primer premi i menció d’honor en recaptar 348 punts per la seua actuació. Massalfassar va aconseguir un primer lloc, amb 346,5 punts, i Xirivella es va alçar amb un altre primer premi en obtenir una puntuació de 332,25 punts. La Pobla de Farnals va rebre un segon premi, amb 294,75 punts, i Ontinyent va meréixer un altre segon premi, ja que va aconseguir 291,5 punts.

Com a colofó a aquest primer dia de certamen va actuar com a banda convidada, fora de concurs, la Societat Musical L’Artística de Bunyol, dirigida per Henrie Adams.

Les cinc societats musicals van interpretat com a obra obligada Estampas de Iberia de Francisco Grau Vegara. L’Associació Cultural Tot per la música d’Ontinyent va triar com a obra lliure JAD-A-DAJ de Carlos Pellicer i el pasdoble –no puntuable– Musical Apolo de Amando Blanquer Ponsoda. El Cercle Instructiu Musical de Xirivella va interpretar l’obra de lliure elecció El racó de l’or de Saül Gómez Soler i el pasdoble Xirivella de Manuel Barberá.

La Unió Musical de La Pobla de Farnals va triar Los últimos días de Troya de David Rivas Domínguez com a obra de lliure elecció i el pasdoble Música y vinos de Manuel Morales per a aquesta actuació que ha dirigit Juan José Catalá Borrás. La Societat Musical de Massalfassar va interpretar l’obra de lliure elecció Amazonia de Jan Van der Roost i el pasdoble Musical Apolo d’Amando Blanquer Ponsoda. La Unió Musical de Figueroles de Domenyo va competir amb la interpretació de l’obra de lliure elecció Taj Mahal d’Hugo Chinesta i el pasdoble Las Arenas de Manuel Morales Martínez.

Comparteix

Icona de pantalla completa