Diari La Veu del País Valencià
Gascó, convençuda que Marzà vol asfixiar la concertada per a imposar el model de l’esquerra radical

La portaveu d’Educació del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Beatriz Gascó, ha assenyalat aquest diumenge que el conseller d’Educació, Vicent Marzà, “asfixia l’ensenyament concertat per a imposar el seu model d’escola única” com el que es va iniciar fa anys a Catalunya per a, així, “acabar amb la pluralitat i implantar el sistema de l’esquerra radical”.

Gascó s’ha referit d’aquesta manera a la “retallada educativa” aprovada aquest divendres i que afecta, segons la diputada popular, solament els centres que “no s’ajusten al seu ideari”. Unes retallades que, per a Gascó, s’han realitzat amb “nocturnitat, sense tenir en compte la demanda dels pares i que amaguen una eliminació d’aules en diferit”.

No obstant això, tal com va assegurar la número 2 del Consell, Mónica Oltra, aquest divendres, a excepció del Batxillerat la resta d’etapes educatives mantenen les unitats concertades per al pròxim curs escolar 2018-2019.

“Setmana horribilis

Per a Gascó, “hem viscut una setmana horribilis plena d’errors” que han provocat nombroses incidències en l’escolarització dels xiquets valencians. “Hi havia centres que no podien formalitzar les matrícules, uns altres que no podien tenir accés a les vacants que s’oferien i centenars d’opositors que no es podien presentar perquè no apareixien en les llistes. Hem viscut un caos sense precedents”, ha lamentat la diputada popular.

Comparteix

Icona de pantalla completa