Diari La Veu del País Valencià
Mor a València l’historiador Ramir Reig, una figura clau en la lluita per la democràcia

Aquest dissabte 19 de maig, Ramir Reig, nascut a Xàtiva en 1936, va morir a València als seus 81 anys. Tal com publica l’edició valenciana d’eldiario.es, va ser una de les figures claus en la lluita contra el franquisme, fet que li va suposar una detenció l’any 1970. Així mateix, va ser membre de l’executiva de Comissions Obreres del País Valencià, va fer estudis en el moviment obrer i era especialista en Blasco Ibáñez.

Es va formar com a religiós a Catalunya i va estudiar a la Universitat d’Innsbruck (Àustria). Abans d’incorporar-se com a docent a la Universitat de València, es va involucrar en diversos moviments socials i sindicals i també de caire cultural.

En 2009 va publicar Las grandes corporaciones del siglo XX, una aproximació als “gegantescs edificis del món empresarial” i als seus creadors. Però, els seus inicis com a escriptor van començar molts abans. Així, l’any 1978 va publicar amb Josep Picó el llibre Feixistes, rojos i capellans, que tractava la relació de l’Església amb la societat valenciana durant el segle XX.

Comparteix

Icona de pantalla completa