Diari La Veu del País Valencià
Mercadona inicia el servei de venda en línia per a la ciutat de València

Mercadona llança aquest dilluns a València el seu nou servei de venda en línia a través d’una prova pilot (denominada ‘Laboratori’). Per a açò, ha construït el seu primer magatzem, exclusivament per a la venda en línia, al polígon de Vara de Quart de València. Des d’aquest centre logístic, denominat ‘Rusc’, Mercadona Online dóna servei al centre de la ciutat i incrementarà de forma progressiva les zones de servei a tota l’àrea de València i a alguns municipis propers.

Mercadona comença aquest servei com una prova pilot en una zona inicial. Aquells clients que residisquen en codis postals que no siguen coberts pel ‘Rusc’ de València, podran seguir comprant com fins ara per la web clàssica de compra. En funció de l’evolució del projecte, l’empresa anirà expandint el servei a altres zones de València i, en pròxims anys, a noves ciutats. Aquesta expansió encara no té una data concreta.

L’objectiu del ‘Laboratori’ és provar el servei i aprendre, tant amb el treballador com amb el client en línia, per a anar millorant-lo amb les seues aportacions. Per a aquest nou model, que conviu amb el servei clàssic en la resta de zones i que manté la mateixa tarifa (7,21 euros/comanda), la companyia ha desenvolupat una nova web de compra i dues aplicacions mòbils (iOS i Android). Tots els clients de Mercadona, independentment de la zona en la qual residisquen, podran accedir a la nova tenda en línia però només aquells amb els codis postals del centre de València podran realitzar la seua compra amb el nou servei.

Aquesta primera versió de Mercadona Online, més intuïtiva i fàcil de navegar, presenta una funcionalitat i disseny que és el resultat de la coinnovació de Mercadona amb els seus clients. Al llarg dels últims mesos s’ha testat amb ells per a conéixer les seues necessitats i aprendre de la seua experiència de compra. L’assortiment en aquest inici serà molt semblat al de les tendes físiques i els productes es podran localitzar a través de les categories o del cercador. El client disposarà de fotos de cada producte i de tota la informació rellevant.

L’objectiu de la companyia és servir la compra setmanal completa dels seus clients i, per tant, compta amb una comanda mínima de 50 euros. Les compres es poden pagar, de moment, únicament amb targeta bancària. El lliurament al client en línia és a partir de l’endemà d’haver realitzat la comanda, de dilluns a dissabte de 07.00h a 22.00h i en trams d’una hora.

El projecte compta actualment amb una plantilla de més de 240 treballadors formada per enginyers informàtics, directors de producte, dissenyadors, personal de magatzem, especialistes de les seccions de frescos igual que hi ha en les tendes físiques, repartidors i atenció al client.

Juana Roig, directora general del projecte en línia de Mercadona, ha destacat: “Mercadona és nova en el món digital i tenim molt a aprendre. No obstant açò, creiem que, amb humilitat i esforç i gràcies a comptar amb la sòlida estructura de Mercadona, estem en una bona posició per a abordar el repte de la venda en línia en alimentació”.

Comparteix

Icona de pantalla completa