Diari La Veu del País Valencià
Pràctiques en restaurants per als menors en risc d’exclusió social d’Ontinyent
RedactaVeu / Ontinyent

Els convenis signats suposen una ampliació de la col·laboració entre el consistori i l’associació per afavorir la integració social i laboral dels usuaris del Centre de Menors “El Rogle”, joves d’entre 16 i 21 anys que no han finalitzat els seus estudis de Secundària, que en l’actual edició són 10 i estan participant en un taller de restaurant i bar.

Després d’estar formant-se en la part teòrica des del passat mes d’octubre, la signatura dels convenis permetrà que tots ells es repartisquen en 7 restaurants per començar des del proper dijous 13 de març i fins al 4 d’abril unes pràctiques de 80 hores que completaran la seua formació i els permetran prendre contacte directe amb el món de l’hostaleria.

En l’edició de l’any passat ja va haver una primera experiència de pràctiques en empresa gràcies a la signatura d’un acord entre l’Ajuntament i AHVAL, per la qual, quatre dels usuaris realitzaren pràctiques en altres tants establiments, que van possibilitar que un d’ells fóra contractat en una de les empreses.

Amb la signatura d’aquestos convenis, i comptant amb una subvenció del Servef i altra de la Unió Europea gestionada des del departament de Serveis Socials, tots i cadascun dels usuaris i usuàries del Taller d’Operacions Bàsiques de Restaurant i Bar de “El Rogle” podran rebre aquesta formació pràctica amb un curs homologat.

“Oportunitat de futur”

Tant l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, com el regidor de Política Social, Manuel Ruiz, i el President d’AHVAL, Jordi Martínez, han coincidit en destacar el “pas endavant” d’un programa “que dona als joves una oportunitat de futur a través de la formació”.

Aquestes pràctiques en establiments locals es desenvoluparan durant un total de 80 hores, i han estat precedides d’un bloc de 220 hores de formació teòrica no sols en hostaleria, sinó en matèries com matemàtiques o llengua perquè també tinguen la possibilitat de reprendre els seus estudis. A més a més, els alumnes realitzaran 200 hores pràctiques en la cafeteria de l’aulari del Campus de la Universitat de València al barri de Sant Rafel.

Comparteix

Icona de pantalla completa