El Ciutat d’Oviedo de Torrevella rep la inspecció i l’ajuntament amb protestes

Acudiren per explicar el procés de recol·locació de l’alumnat ja que el curs que ve tanquen l’escola
11 març 2014 01:00h
Un moment de la protesta que va tindre lloc ahir al Ciutat d'Oviedo.

RedactaVeu / Torrevella

Els pares i mares del CEIP Ciutat d’Oviedo de Torrevella van rebre ahir amb protestes els representants municipals i els inspectors que acudiren a explicar-los el procés de recol·locació de l’alumnat com a conseqüència del tancament, el pròxim curs, del col·legi, segons fonts de la intersindical STEPV.

La Conselleria d’Educació va comunicar la setmana passada al CEIP Ciutat d’Oviedo de Torrevella que tancarà el centre el curs que ve i que s’obriria un procés extraordinari aquesta setmana per a recol·locar l’alumnat d’aquest centre en la resta de centres de la localitat.

Segons STEPV, en un principi els havien garantit que recol·locarien tot l’alumnat del centre en el CEIP l’Acequión, “després es van desdir i els recol·locarien en tots els centres de la ciutat, però ara sembla que han rectificat i tornaran a recol·locar-los en l’Acequión”.

Ahir al matí, la inspecció educativa va acudir al centre acompanyat de la regidora d’Educació i d’un tècnic de l’ajuntament per explicar als pares i mares com seria aquest procés. Els pares i mares els van rebre a l’entrada del centre, el qual estava tancat en senyal de protesta. Finalment, va haver d’acudir la policia local per obrir el centre i la comitiva de l’administració es va veure obligada a entrar per una porta lateral.

“En eixe moment, els pares i mares van ocupar el corredor d’entrada per rebre amb protestes la comitiva de l’administració que, finalment, va explicar el procediment extraordinari obert des de demà fins al divendres perquè els pares que vulguen puguen prematricular els seus fills i filles en qualsevol centre de la localitat i, si no hi ha places, els han garantit que entraran en l’Acequión”, assenyala la nota del sindicat. També informaren els pares que en infantil les ràtios seran de 25 alumnes -i no de 30 com ara- i de 30 en Primària.

Sense subvencions per a transport escolar

Es dóna el cas que l’Acequión està a 1,5Km del Ciutat d’Oviedo i, per tant, es fa necessari el transport escolar. El transport escolar de Torrevella està subvencionat en part per l’ajuntament i els pares i mares han d’abonar 15€, “però ja han anunciat que el curs que ve no serà subvencionat, amb la qual cosa s’incrementarà el preu del transport escolar”.

STEPV recorda que el Ciutat d’Oviedo és “una de les víctimes de les retallades brutals de la Conselleria d’Educació en l’arranjament escolar i està en barracots”, com el Cremona d’Alaquàs.

“Ambdós centres estan patint la política de la Conselleria d’Educació d’eliminar els barracots sense construir centres, sinó suprimint directament l’escola sencera i recol·locant l’alumnat en altres centres de la localitat”, denuncia el sindicat.

“Aquesta política contrasta en canvi amb la cessió de sòl públic per a construir centres concertats. Si està baixant la natalitat no té sentit que tanquen escoles públiques i es construïsquen concertades a costa de la pública. Per tant, l’argument de la baixada de la natalitat és una gran farsa per a desmantellar la xarxa pública a favor de la privada”, asseguren les mateixes fonts

“A aquesta gran mentida –assegura l’STEPV- se suma la del president Fabra, que assegurava haver tancat RTVV per evitar tancar col·legis i hospitals”.
Segons el sindicat STEPV, “amb la proposta d’arranjament escolar es tanquen diversos centres, si no el curs que ve com és el cas del Ciutat d’Oviedo o el Josep Camarena de Gandia, en un futur immediat com és el cas del Ciutat de Cremona d’Alaquàs o el Santa Quitèria d’Almassora”, entre d’altres.

next