Una advocada de l'Estat reconeix irregularitats en el contracte de Crespo Gomar amb el Ministeri d'Habitatge

Irene Domínguez no ha respost si sap si l'empresa de publicitat va finançar el PSPV
21 maig 2018 01:00h /
Jutjats de la Plaza de Castilla de Madrid, on s\'invetiga el contracte de publicitat de Crespo Gomar amb el Ministeri d\'Habitatge signat en 2008..

Una advocada de l'Estat imputada en la causa que investiga l'adjudicació d'un contracte de publicitat del Pla d'Habitatge 2009-2012 que va poder servir per a finançar el PSPV ha reconegut irregularitats administratives en l'acta de contractació, encara que se n'ha desvinculat.

Irene Domínguez, que va ser subsecretària de Defensa amb el ministre del PP Pedro Morenés en 2012, ha declarat aquest dilluns com a investigada davant la titular del jutjat d'instrucció número 24 de Madrid, María de las Mercedes Pérez, en relació a l'adjudicació per 126.208 euros d'un contracte de publicitat institucional a l'empresa Crespo Gomar.

També estava previst que declarara aquest dilluns Nicolás Mateos, cap de Gabinet de l'exministra socialista d'Habitatge Beatriz Corredor, i l'aleshores responsable de comunicació, Eva Cuesta. Les dues han sol·licitat que, com a funcionàries públiques, els defense l'Advocacia de l'Estat, per la qual cosa les seues compareixences s'han ajornat.

Domínguez va formar part de la Mesa de contractació que va donar el vistiplau al contracte de publicitat institucional adjudicat a Crespo Gomar, l'empresa que va presentar la millor oferta econòmica però no tècnica.

La investigada ha admés que va haver-hi algunes irregularitats administratives en les actes de contractació, de les quals va ser conscient posteriorment, si bé ha justificat que ella es va limitar a fer el seu treball, segons han informat fonts jurídiques.

El contracte es va signar el 29 de desembre de 2008, dos dies abans que finalitzara el termini d'execució, si bé, segons un informe pericial de la Intervenció de l'Estat i segons ha reconegut Domínguez, l'advocada de l'Estat no va corroborar la capacitat legal del responsable de signar el contracte fins al 5 de gener. A més, segons les fonts, Domínguez ha declinat respondre si sabia si Crespo Gomar va poder finançar irregularment el PSPV.

En aquesta causa també figura com a investigat l'antic subsecretari d'Habitatge Marcos Vaquer la declaració del qual es va suspendre sense data. La jutge investiga tots ells pels delictes de prevaricació i malversació.

Paral·lelament, en un altre jutjat de Madrid estan imputats pels mateixos delictes dos alts càrrecs de l'exministre de Sanitat Bernat Soria: Etelvina Andreu, antiga directora general de Consum, i Consuelo Sánchez Naranjo, exsubsecretària de Sanitat i Consum.

La investigació va començar en 2016 a un jutjat de València, que va apreciar indicis que aquestes i altres adjudicacions podrien haver servit per a finançar campanyes del PSPV en 2007 i que posteriorment es va inhibir a favor de Madrid, Benidorm i Gandia en considerar que els fets es van produir en eixes ciutats.

next