Diari La Veu del País Valencià
El PP rebutja en el Congrés la reobertura de RTVV

RedactaVeu / Madrid

El diputat Federico Buyolo ha lamentat que el PP haja rebutjat en el Congrés dels Diputats una proposta del PSPV perquè el president de la Generalitat, Alberto Fabra, “reconsidere el tancament de Canal 9 i RTVV i acorde la seua reobertura, com a mitjà de comunicació plural, públic, que promocione i difonga la llengua pròpia dels valencians i valencianes com a element vertebrador”. La proposta també sol·licitava la realització de les gestions necessàries per a la seua recepció a Catalunya, en condicions de reciprocitat.

El parlamentari socialista, que havia presentat una esmena a la proposició no de llei d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) que demandava habilitar l’espai radioelèctric necessari per a garantir l’emissió de TV3 i Catalunya Ràdio al País valencià, així com realitzar les modificacions legislatives oportunes per a fer efectiva l’emissió, ha recordat que el PSOE ha interposat un recurs d’inconstitucionalitat contra el tancament de RTVV.

Segons Buyolo aquest tancament s’ha “perpetrat mitjançant un decret-llei”, per “no existir pressupost habilitant” per a dictar aquest precepte legal, perquè d’aquesta manera “es vulneraven els límits d’aquesta norma en afectar a institucions bàsiques” i “s’impedia el control parlamentari dels mitjans de comunicació social de titularitat pública”.

Finalment, no ha prosperat la proposició no de llei amb l’esmena socialista sobre la reobertura de RTVV, debatuda en la Comissió de Cultura del Congrés, ja que el PP ha votat en contra i UPyD s’ha abstingut, per la qual cosa Buyolo ha insistit que el PP ens vol portar a “la batalla del valencià, i utilitzar la llengua i les nostres senyes d’identitat per a dividir els valencians i les valencianes”.

En aquest sentit, ha remarcat “el nou atac a la llengua” que va suposar el tancament de RTVV, un atac que també s’ha realitzat “contra les institucions estatutàries” del Consell Valencià de Cultura (CVC) i l’Acadèmia València de la Llengua (AVL), ha remarcat.

Comparteix

Icona de pantalla completa