Diari La Veu del País Valencià
El nou Consell de les Dones s’obrirà a associacions LGTBI, dones gitanes i víctimes de la violència

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha afirmat que el nou Consell de les Dones té “una vocació plural i integradora” i que, amb aquesta finalitat, s’ampliarà la participació a noves associacions.

Oltra ha presidit la reunió del Consell de les Dones en què s’ha presentat el projecte d’ordre que remodela aquest organisme consultiu i assessor amb l’objectiu d’oferir “una visió de les dones més real i plural que puga atendre millor les demandes de l’actual societat valenciana” i que reflectisca “la pluralitat i la diversitat dels diferents col·lectius feministes”, segons ha indicat la Generalitat en un comunicat.

La finalitat d’ampliar l’àmbit d’integrants del Consell és “fer partícip d’aquest totes les dones valencianes” i convertir-se en una eina per a “expressar les seues reivindicacions i interessos i, al mateix temps, reflectir la seua diversitat”, ha destacat.

En aquest sentit, ha explicat que es planteja que el Consell compte amb 34 vocalies, entre les quals hi haurà representants de federacions d’entitats de dones d’àmbit autonòmic, comarcal i local, així com responsables de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, de les unitats d’igualtat de les cinc universitats públiques i dels departaments d’igualtat de les organitzacions sindicals.

També estaran presents associacions de dones amb diversitat funcional, d’entitats representatives del poble gitano, del col·lectiu LGTBI, de famílies monoparentals femenines, de dones de l’àmbit rural, de dones empresàries i professionals, de dones supervivents a la violència masclista i d’associacions de dones dedicades a les cures i la criança.

La vicepresidenta ha remarcat que l’objectiu és “oferir una via per a la participació de les dones en les polítiques d’igualtat que es posen en marxa des de la Generalitat” reflectint “la pluralitat i la diversitat dels diferents col·lectius de dones”.

Entre les funcions del Consell de les Dones, a més de servir com a via de participació activa de les dones en les polítiques d’igualtat de gènere, també està el d’enfortir “el moviment associatiu i la coordinació entre les entitats de dones per a la consecució dels seus objectius comuns”, ha remarcat Oltra.

La vicepresidenta i consellera també ha avançat que el nou Consell de les Dones comptarà amb una presidència i dues vicepresidències. La primera serà ostentada per la persona que estiga al capdavant de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, mentre que les altres dues es repartiran entre la persona titular de la Direcció General de l’Institut de les Dones i per la Igualtat de Gènere i una representant de les entitats de dones.

Comparteix

Icona de pantalla completa