La Fiscalia alemanya demana l'extradició de Puigdemont a Espanya

El tribunal de Schleswig-Holstein rebutja tornar a empresonar de manera preventiva el president català destituït
22 maig 2018 01:00h /
El president destituït, Carles Puigdemont, atén a la premsa a l\'eixida de la presó de Neumünster.

El tribunal alemany de Schleswig-Holstein ha rebutjat aquest dimarts tornar a posar en presó preventiva el president destituït, Carles Puigdemont. La petició d'empresonament l'havia fet la Fiscalia alemanya, que argumentava un "augment del risc de fuga" arran de "noves informacions" enviades per l'estat espanyol.

Això no obstant, la Fiscalia alemanya ha indicat que prepara una petició d'extradició per rebel·lió, que equipara als delictes alemanys d'alta traïció i alteració de l'ordre públic. Amb tot, el tribunal ha indicat que encara no té cap petició oficial del ministeri públic sobre "l'admissibilitat de la petició d'extradició a Puigdemont" i que encara "està obert" quan hi haurà una "decisió final" sobre el cas.

"Basant-se en els fets reals del procediment, el tribunal no veu un augment de risc de Carles Puigdemont i, per tant, seguirà lliure", ha indicat el jutjat en un comunicat.

La setmana passada, el jutge Llarena va escriure a la Fiscalia alemanya per a informar-la de la decisió de Bèlgica de no extradir Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig i advertir-la que no cometés "el mateix error".

next