Diari La Veu del País Valencià
El PP suspén de militància Zaplana i Joaquín Barceló, exdirectiu de Terra Mítica

El PP espanyol ha acordat durant la vesprada d’aquest dimarts la suspensió de militància de l’expresident i exministre Eduardo Zaplana després de la seua detenció a primera hora del matí d’aquest dimarts pels suposats delictes de malversació, blanqueig i prevaricació. El partit també ha retirat el carnet a Joaquín Barceló, exdirectiu de Terra Mítica i detingut en la mateixa operació policial desenvolupada a València.

La decisió ha sigut presa pel president i pel secretari del Comité Nacional de Drets i Garanties del PP, Alfonso Fernández Mañueco i Juan Carlos Vera, respectivament, reunits aquest dimarts.

En el cas de Zaplana, el PPCV ha decidit obrir-li un expedient informatiu després de la detenció i ha sol·licitat a la direcció estatal que acordara a més la seua baixa de militància, una mesura que serà cautelar, mentre avancen les recerques sobre el cas.

El mateix ha ocorregut amb Barceló, a qui també se li suspén la vinculació amb el PP. A més del càrrec a Terra Mítica, Barceló havia sigut director del Centre de Desenvolupament Turístic (CDT) de Benidorm, localitat de la qual Zaplana va ser alcalde abans de passar a presidir la Generalitat. A més, també va ser director de Formació de l’Agència Valenciana de Turisme.

Aquesta mesura ha sigut anunciada aquest dimarts de matí pel coordinador general del PP, Fernando Martínez Maíllo. El dirigent popular ha explicat que Zaplana fa més de deu anys que està fora de la política i que se ha sigut detingut per un comportament individual, però que revesteix “suficient gravetat” com perquè el PP actue contra ell: “Ningú és detingut per casualitat”.

El coordinador general del PP, Fernando Martínez Maíllo, ja havia indicat que seran suspesos també tots els militants que siguen detinguts en la mateixa operació.

Per la seua banda, la subsecretària del PPCV, María José Catalá, en la roda de premsa que ha oferit durant el matí d’aquest dimarts també ha incidit que la mesura s’aplicarà a “totes les persones que siguen detingudes durant el dia de hui” en aquest procés i que siguen militants del PPCV.

Catalá ha assegurat que el PPCV no coneix “l’abast de les detencions ni del procés”, per la qual cosa no pot “en aquestos moments donar més informació sobre la qüestió”. Tanmateix, ha apuntat que la formació vol ser “prudent”, al mateix temps que ha valorat la decisió d’adoptar les seues primeres decisions “amb contundència”.

“Pensem que el Partit Popular ha afrontat la primera decisió amb contundència donant la cara davant els mitjans de comunicació i prenent una mesura difícil”, ha indicat Catalá, que ha apuntat que “a mesura que avance l’operació durant tot el dia” el PPCV informarà de les seues decisions.

A més, ha afegit que aquesta manera d’actuar és “un indicador clar” de la voluntat del PPCV de “no posar-se de perfil” davant situacions com les conegudes aquest dimarts. “Res més conéixer les informacions hem començat a prendre les decisions oportunes i el primer que hem fet ha sigut convocar” els mitjans de comunicació “per a donar-ne coneixement”, ha insistit.

Comparteix

Icona de pantalla completa