Diari La Veu del País Valencià
Llarena impedeix als consellers catalans Rull i Turull eixir de presó per a prendre possessió del càrrec

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha denegat la llibertat provisional als diputats i consellers Jordi Turull i Jordi Rull, que no podran eixir de la presó per a prendre possessió del càrrec. El jutge argumenta que existeix un risc de reiteració delictiva “potenciat” i diu que el “perill” s’incrementa amb la voluntat expressada pel president, Quim Torra, que –segons Llarena– ha dit que impulsarà la república “il·legalment declarada”.

La presa de possessió està prevista per a dimecres i el seu advocat, Jordi Pina, va presentar un escrit dissabte demanant al jutge que els deixara eixir per a prendre possessió del càrrec entenent que ha desaparegut el risc de fugida i que tenen “perfecte dret” d’assumir el càrrec.

El jutge recorda que fa pocs dies, el 17 de maig, la sala d’apel·lacions del Suprem (que revisa les seues decisions) ja va denegar l’excarceració i que no s’han modificat els paràmetres bàsics per a avaluar el risc de reiteració, per la qual cosa han de continuar entre reixes. Estan empresonats des del 23 de març i, anteriorment, ja havien passat un mes a la presó per ordre de l’Audiència Nacional.

Comparteix

Icona de pantalla completa