La Guàrdia Civil busca en Economia documentació del Pla Eòlic adjudicat a l'empresa de la família Cotino

Vicente Cotino, nebot de l'expresident de les Corts Juan Cotino, ha sigut detingut junt amb Eduardo Zaplana per delictes de blanqueig de capitals
/ València
22 maig 2018 01:00h
Vicente Cotino va aconseguir una acord amb la Fiscalia en el cas del presumpte finançament il·legal del PPCV.

Agents de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil s'han personat aquest dimarts en la seu de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball per a sol·licitar documentació de la Zona VI del Pla Eòlic, adjudicat en el seu moment a la societat Projectes Eòlics Valencians i en el qual l'empresa Sedesa, de Vicente Cotino, tenia una participació del 25%. Segons ha pogut saber Europa Press, els agents s'han desplaçat a les dependències de la Conselleria d'Economia, on estan revisant arxivadors i papers. 

Vicente Cotino, nebot de l'expresident de les Corts i exvicepresident del Consell Juan Cotino, ha sigut detingut aquest dimarts en el marc d'una operació en la qual fins a les 10.00 hores havien sigut arrestades sis persones, entre elles l'expresident de la Generalitat Valenciana, Eduardo Zaplana, per delictes de blanqueig de capitals, malversació i prevaricació. 

L'operació, que inclou diversos registres, continua oberta i està coordinada pel jutjat d'instrucció número 8 de València i la Fiscalia Anticorrupció. A Eduardo Zaplana se l'investiga per presumptament fer aflorar diners negres provinents de contractes irregulars de la seua etapa al capdavant de la Generalitat.

Al novembre de 2006 va començar el muntatge dels primers parcs eòlics del Pla Eòlic valencià, en concret en la denominada Zona VI, amb set parcs previstos a la comarca de l'Alt Palancia. La societat Projectes Eòlics, creada per a promoure aquesta energia al País Valencià, va resultar adjudicatària mitjançant concurs públic del desenvolupament eòlic de les zones 5 i 6 i de l'11, a València, amb una potència en conjunt de 498 MW i una inversió de 450 milions d'euros. 

En la societat participaven Endesa, a través de la filial ECyR, (Endesa Cogeneració i Renovables), propietària del 55% de les accions; Bancaixa, amb el 20%, i el Grup Sedesa, amb un 25%. En aquest cas, els agents han demanat documentació sobre aquesta mercantil. 

Acord amb la Fiscalia per Gürtel 

Es dóna la circumstància que Vicente Cotino va aconseguir un acord de conformitat amb la Fiscalia en el cas del presumpte finançament irregular del PPCV presidit per Francisco Camps en la vista celebrada recentment en l'Audiència Nacional per aquesta peça del cas Gürtel. 

Va ser un dels nou empresaris que van aconseguir l'acord i van reconéixer aquest finançament irregular al PPCV. Fiscalia li demanava un any i tres mesos de presó per un delicte electoral corresponent a les eleccions generals de 2008 i un delicte de falsedat documental, substituït per una multa de 45.000 euros.

next