Ferri assenyala les semblances entre 'zaplanistes' i 'campistes': "Tots volien corrompre les institucions per al seu benefici"

El síndic de Compromís assenyala que amb la detenció de Zaplana no es pot tractar la corrupció del PPCV com a "casos aïllats"
/ València
22 maig 2018 01:00h
Fran Ferri s\'ha pronunciat respecte de les novetats sobre la investigació del cas de corrupció en la gestió de Fórmula 1 a València.

El portaveu de Compromís a les Corts, Fran Ferri, ha assegurat aquest dimarts arran de la detenció de l'expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana per un presumpte delicte de blanqueig de capitals que "sembla que tot el que tocava el PP acabava en casos de corrupció" i ha assenyalat que en el si del partit "es barallaven entre 'zaplanistes' i 'campsistes', però al final tots tenien una finalitat, que era corrompre les institucions públiques i utilitzar recursos públics per al seu benefici".

Ferri, en declaracions als mitjans, ha afirmat que la detenció s'ha produït "d'una manera desprevinguda", però no li sorprén l'esclat "d'un nou cas de corrupció del PP". Ha matisat que "no són casos aïllats: és el cas del PP, encara que es tracta de manera separada en els tribunals".

A l'espera de les informacions que es vagen coneixent, Ferri ha indicat que el que sí que es pot observar ja és "que alts càrrecs de la Generalitat del PP, del seu govern, estan tots o detinguts o investigats o a la presó" i ha posat com a exemple l'exconsellera i expresidenta de les Corts Milagrosa Martínez, a punt d'entrar a la presó, i Juan Cotino, "que està sent jutjat per presumptes casos de corrupció".

Ferri ha incidit que tres expresidents de la Generalitat –Francisco Camps, José Luis Olives i ara Zaplana– "estan ara mateix sota sospita judicial". "És una vergonya per al poble valencià que aquestes persones que ens han representat estiguen en processos judicials per casos de corrupció", ha afegit.

next