Diari La Veu del País Valencià
Zaplana abandona la seu de Telefónica després de més de dues hores d’escorcoll

Agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil han traslladat Eduardo Zaplana aquest matí des de València cap a Madrid per a escorcollar el seu domicili allà i la seua oficina, segons han informat a EFE fonts de la investigació. No obstant això, no han pogut escorcollar l’habitatge del carrer Zurbarán perquè està en obres.

Després de suspendre aquest escorcoll, els agents s’han dirigit amb Zaplana a les oficines centrals de Telefónica a la Gran Via madrilenya, on treballava en l’àrea d’Assumptes Públics.

L’expresident valencià Eduardo Zaplana ha abandonat poc abans de les 19.30 hores la seu de Telefónica acompanyat per agents de l’UCO, que han escorcollat durant dues hores i mitja el seu despatx en la companyia. Fonts de la investigació han informat a Europa Press que l’exdirigent del PP passarà la nit en dependències de la Comandància a Tres Cantos (Madrid), abans de passar a disposició del Jutjat d’Instrucció número 8 de València que coordina l’operació Erial.

L’escorcoll del que va ser el seu despatx a Telefónica ha sigut l’últim dels que s’han practicat durant aquest dimecres a Madrid, si bé no s’ha fet públic el nombre total d’escorcolls a la ciutat.

Zaplana, detingut aquest dimarts, ha abandonat les dependències de la Comandància de València, al barri de Patraix, en un vehicle amb agents de l’UCO, cap a les 9.30 del matí, per a dirigir-se fins a Madrid i estar present en l’escorcoll que els investigadors tenien previst realitzar tant al seu domicili com a l’oficina.

Es tracta d’una de les diligències que tenen pendents els investigadors en el marc de l’operació Erial, en la qual van ser detingudes, junt amb Zaplana, altres cinc persones, entre les quals està l’empresari Vicente Cotino, nebot de qui va ser director general de la Policia i exvicepresident autonòmic Juan Cotino, a qui la jutgessa citarà a declarar en qualitat d’investigat. Vicente Cotino també ha eixit de la caserna de Patraix en un vehicle poc abans de les nou del matí junt amb agents de la Guàrdia Civil.

Comparteix

Icona de pantalla completa