Diari La Veu del País Valencià
Bonig, sobre Zaplana: Els fets són del passat i les responsabilitats polítiques s’han assumit

Isabel Bonig dóna per assumides i amortitzades les responsabilitats polítiques del PPCV pel que fa a la conducta de qui el va portar per primera vegada a governar el País Valencià. “Són fets del passat que ara es troben als tribunals. Les responsabilitats polítiques ja es van assumir”, ha assegurat la líder popular en una compareixença a les Corts.

La decisió de suspendre de militància l’expresident de la Generalitat és, segons Bonig, la mesura que finiquita la qüestió i deixa qualsevol responsabilitat posterior en mans dels investigadors i els jutjats. “Intentem ser coherents. Ara demanem el mateix al president Puig i a la vicepresidenta Oltra, que assumisquen les mateixes responsabilitats. Ni més ni menys. Molts dels implicats en els seus presumptes casos de corrupció cobren sous públics a hores d’ara”.

Bonig ha afirmat que li sembla “bé” que Ximo Puig es persone en el “cas Erial”, com va fer Alberto Fabra “en moltes causes”, però ha exigit que faça el mateix en les causes obertes a Gandia, Benidorm i Madrid arran de la investigació pel presumpte finançament irregular del PSPV i Compromís. “Per coherència política, estic convençuda que s’hi personaran”, ha assenyalat.

Comparteix

Icona de pantalla completa