Diari La Veu del País Valencià
Associacions catòliques de pares i mares creen una nova plataforma contra el model plurilingüe d’Educació

Associacions i organitzacions de mares i pares han creat la nova Plataforma per la Llibertat Lingüística en Educació, que pretén “defensar la llibertat d’elecció de la llengua vehicular” i “plantar cara al model plurilingüe de la Conselleria d’Educació”.

El col·lectiu està integrat per Concapa Comunitat Valenciana, la federació catòlica d’associacions de pares, i per diverses entitats que formen part d’ella, com ara la Federación de Apas de la provincia de Alicante Escuela y Familia, Fcapa València, Concapa Castelló i la Fapa Gabriel Miró d’Alacant. També està Defensa del Castellano, Idiomas y Educación.

L’objectiu d’aquesta plataforma és “fer front comú a la imposició de llengües en el sistema educatiu amb un ampli i progressiu calendari d’actuacions”, segons afirmen els seus impulsors.

El primer pas, que es va concretar aquest dimarts, és la creació d’un model de recurs individual perquè les famílies puguen recórrer i instar a l’anul·lació del Projecte Lingüístic que s’aplicarà al seu centre. Aquest document estarà accessible en les pàgines web de les associacions i organitzacions perquè puga descarregar-se.

El recurs haurà de presentar-se en qualsevol registre d’un organisme oficial o en el Prop abans del 30 de maig de 2018. Per això, s’insten els mares i pares a revisar si en el seu centre d’Educació Primària es compleix l’obligació de l’article 6.3.a. de la Llei 4/2018, que estableix: “I al mateix temps, com a mínim, una altra assignatura troncal” en castellà. En el model de recurs, una de les al·legacions argumenta jurídicament la no existència d’assignatures “anàlogues” a les troncals en Educació Primària, de conformitat amb la legislació vigent, detallen.

La plataforma també ha acordat, davant la creació de la comissió bilateral entre el Ministeri i la Conselleria, reclamar a l’administració central que inste al més prompte possible a la modificació “de tots els articles que impedeixen l’exercici dels drets constitucionals de les famílies i la perpetuació dels vicis del Decret 9/2017”.

En cas contrari, adverteixen, no es descarten actuacions socials i mobilitzacions “més contundents encaminades a defensar el dret de les famílies a triar la llengua vehicular dels seus fills en l’escola, tal com avalen les sentències del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en aquesta matèria”.

Comparteix

Icona de pantalla completa