La Fiscalia demana multes d'entre 900 i 1.800 euros per als membres d'España 2000 que van assetjar Oltra

La petició inclou una ordre d'allunyament de sis mesos per al líder del partit ultra i les altres tres persones implicades
/ València
23 maig 2018 01:00h
Diversos membres d\'Espanya 2000 van desplegar una bandera espanyola i van gravar l\'interior de la casa de la vicepresidenta, Mónica Oltra.

El fiscal ha demanat aquest dimecres multes d'entre 900 i 1.800 euros i una ordre d'allunyament durant sis mesos per als quatre membres d'España 2000 acusats d'un delicte lleu d'amenaces contra la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra. La vista celebrada aquest dimecres enjudicia els fets ocorregut durant la nit del 18 d'octubre, quan els acusats es van concentrar a les portes de l'habitatge d'Oltra escridassant-la.

A la vista ha acudit també Mónica Oltra, qui, en eixir, ha escrit al seu perfil de la xarxa social Twitter: "Moltes gràcies a totes les persones que hui m'han mostrat el seu suport i afecte, vos he sentit molt a prop. Recordar hui, al judici, l'assetjament que vaig patir ha sigut dolorós, però mai baixarem la cara ni deixarem de treballar igual que venim fent. Esperem la sentència".

El judici s'adreçava inicialment contra el líder del partit polític España 2000, José Luis Roberto, identificat en la denúncia interposada per la part perjudicada, i altres dues persones la identitat de les quals va aportar la Guàrdia Civil a petició de la jutgessa.

Després que el jutjat haguera posat data al judici, l'Advocacia de la Generalitat va facilitar el nom d'una altra persona, que es va incorporar com a denunciat al procediment i que també ha sigut jutjat aquest dimecres.

La jutgessa considera que els fets podrien ser constitutius d'un delicte lleu d'amenaces, castigat amb una pena de multa, recollit en l'article 171.7 del Codi Penal, segons el qual "qui de manera lleu amenace un altre serà castigat amb la pena de multa d'un a tres mesos. Aquest fet només serà perseguible mitjançant denúncia de la persona agreujada o del seu representant legal".

Aquesta recerca es va obrir arran de la denúncia interposada per l'Advocacia de la Generalitat el 20 d'octubre, per si els fets pogueren constituir un delicte d'assetjament, d'odi o de desordre públic.

La nit del passat 18 d'octubre, un grup de persones encaputxades i amb caretes de la pel·lícula Scream es va concentrar enfront del domicili de la vicepresidenta i va desplegar una gran bandera espanyola amb el lema 'Visca la unitat d'Espanya'. Mitjançant un altaveu portàtil, van emetre diverses consignes i van fer sonar un pasdoble seguit de l'himne d'Espanya mentre gravaven "cap a l'interior del domicili familiar".

La denúncia va reflectir que es van fer comentaris com: "Estem a casa de la nostra amiga Oltra, de Compromís, hem vingut a posar-li una mica de música espanyola per a dir-li que estem a Espanya i en la Comunitat Valenciana".

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next