Diari La Veu del País Valencià
Les Corts donen el vistiplau a investigar el presumpte finançament irregular del PSPV i del Bloc

Les Corts han acordat per unanimitat crear una comissió d’investigació sobre el finançament electoral del PSPV i del Bloc en 2007 i 2008 i sobre la relació de l’empresa Crespo Gomar amb les administracions públiques i altres partits polítics. Tot i que alguns dirigents polítics ja havien anunciat la posada en marxa d’aquesta comissió, no ha sigut fins a aquest dimecres quan la proposta, presentada per Podem i Ciutadans, ha comptat amb el vistiplau del parlament valencià.

Així doncs, tots els grups parlamentaris han donat el seu suport a la iniciativa, que previsiblement quedarà constituïda abans que finalitze el pròxim mes de setembre. El dictamen sobre les conclusions haurà d’estar enllestit en un termini màxim de sis mesos.

El portaveu de Podem, Antonio Estañ, ha manifestat que tot i que els casos de corrupció del PPCV no són comparables, “cal esclarir què ha succeït i depurar responsabilitats”. “No és una exigència de Podem sinó de la societat, que no es pot permetre que un altre cas de corrupció torne a danyar les nostres institucions i la nostra dignitat i que comprometa els avanços assolits”, ha afegit.

La portaveu de Ciutadans, Mari Carmen Sánchez, ha instat a aclarir el finançament del PSPV i del Bloc perquè, al seu paréixer, “no hi ha corrupció ni bona ni dolenta” ni hi ha “partits més culpables que altres”.

“No és un assumpte de corrupció”

El portaveu socialista, Manolo Mata, ha mostrat el suport del seu grup a aquesta comissió però ha demanat a Ciutadans i a Podem que no “caiguen en el parany que tendeix el PP” perquè açò “no és un assumpte de corrupció”. Així doncs, els ha demanat que no posen en el mateix sac el PSPV i un partit “que ha robat la identitat i els somnis”.

D’altra banda, la diputada de Compromís, Mónica Álvaro, ha destacat que aquesta comissió és “una bona oportunitat per a demostrar que no tots els partits són iguals” i ha assegurat que en aquest assumpte no hi ha res que puga imputar-se al Bloc i ja ha avançat que cap membre de la seua formació haurà de desfilar pels jutjats.

Des del PP, el diputat Fernando Pastor ha criticat que els que es presentaven com a “únics valedors de principis com l’honestedat, l’honradesa i la decència”, el PSPV i Compromís, queden ara “assenyalats com a autors i responsables en primera persona d’una trama de finançament il·legal”.

Comparteix

Icona de pantalla completa