Diari La Veu del País Valencià
El Carme perpetua la ‘fórmula Okuda’: PichiAvo, l’artista de la falla municipal de 2019, tindrà la seua exposició

El Centre del Carme vol repetir la fórmula d’èxit que ha representat acollir una exposició sobre l’artista que col·labora en la creació de la Falla Municipal de València. La mostra The Multicolored Equilibrium Between Animals and Humans d’Okuda San Miguel ja s’ha convertit en la més visitada de la seu del Consorci de Museu. El santanderí va treballar braç a braç amb els artistes fallers Latorre i Sanz en el monument, al mateix temps que el museu feia una retrospectiva de la seua obra.

L’exposició The Multicolored Equilibrium Between Animals and Humans ha sigut un èxit de públic, ja que, a data de 20 de maig, 127.474 persones han visitat el Centre del Carme, la qual cosa ha marcat el rècord de visitants des que el Consorci de Museus arxiva dades d’assistència. Per això, el director del Centre del Carme, José Luís Pérez Pont, i la Regidoria de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, que encapçala Pere Fuset, han arribat a un preacord perquè el museu organitze, coincidint amb les Falles de 2019, una exposició amb l’artista que el proper any treballarà en la realització del monument municipal.

Des de 2018, la Regidoria de Cultura Festiva va introduir com a novetat que els artistes fallers que opten a plantar la Falla Municipal havien de presentar un projecte on es col·labore amb un artista d’art urbà. En 2018, Latorre i Sanz van crear el monument amb Okuda, mentre que en 2019 estarà a càrrec, de nou, de Latorre i Sanz, que en aquesta ocasió comptaran amb el tàndem valencià format per PichiAvo. Els dos artistes urbans ja van ser els creadors del grafit mural de 600 metres quadrats amb què es va il·lustrar la Ciutat de l’Artista Faller, que es tractava d’una pintura de gran format ubicada a la façana del solar ubicat al carrer Carlos Cortina.

La intenció del Centre del Carme és que es puga perpetuar l’acció iniciada aquest any amb Okuda i que en 2019 el museu dedique un dels seus espais més amplis a acollir l’obra de PichiAvo. Els dos artistes (Pichi i Avo) treballen junts des de 2007 i advoquen per una fusió entre l’art clàssic i l’avantguarda.

Comparteix

Icona de pantalla completa