Diari La Veu del País Valencià
El PPCV reobri la web contra l’adoctrinament després de dues setmanes en obres

El PPCV està convençut que, des de l’arribada de Vicent Marzà a la Conselleria d’Educació, s’està adoctrinant les aules valencianes. Per això, a principis d’aquest mes de maig, la portaveu popular d’Educació, Beatriz Gascó, va engegar una pàgina web titulada ‘No más adoctrinamiento en las aulas’ per tal que les famílies pogueren traslladar les seues queixes de manera anònima respecte al professorat.

No obstant això, aquest formulari web ha estat dues setmanes inactiva. Un fet que la mateixa Gascó va justificar al·legant que s’estudiaran i es contrastaran les nombroses denúncies rebudes per a prendre mesures més contundents si es dóna el cas. Fins al moment, no ha eixit a la llum cap denúncia d’adoctrinament a les aules, tot i que la diputada popular va assegurar la setmana passada que el seu correu personal “treia fum” sobre aquest assumpte.

Carregant el vídeo…

Durant la sessió de control al cap del Consell d’aquest dijous, en canvi, Gascó ha centrat la seua intervenció a recriminar al conseller d’Educació, Vicent Marzà, que no s’està respectant en diversos centres educatius, com ara el CEIP Enric Valor d’Alacant o el CEIP Marenostrum de València, el 25% de castellà. Una qüestió que la líder Bonig també va posar en dubte fa uns dies respecte als col·legis públics del seu poble natal, la Vall d’Uixó.

Marzà, per la seua part, ha assegurat que eixes afirmacions no són vertaderes, atés que l’actual Llei de Plurilingüisme recull que les hores destinades al valencià i al castellà seran, com a mínim, d’un 25%. A més, li ha recordat que aquesta decisió no emana del seu departament, sinó que és el Consell Escolar de cada centre educatiu que elegeix com vol distribuir aquestes hores. Per últim, el conseller ha destacat que aquest plantejament és el mateix que han proposat els seus companys catalans per a canviar l’actual escenari educatiu.

Comparteix

Icona de pantalla completa