Diari La Veu del País Valencià
Fira València tanca 2017 amb pèrdues de 2,9 milions per la previsió de l’ERO

Fira València ha tancat 2017 amb unes pèrdues de 2,9 milions d’euros corresponents a la previsió per a cobrir el reingrés de treballadors afectats per l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) després de la sentència del Tribunal Suprem sobre l’ERO de 2011 que va obligar a fer una dotació de 2.941 milions. L’entitat ha celebrat aquest dijous una reunió ordinària del seu comité executiu, en el qual s’han aprovat els comptes de l’exercici de 2017, en el qual Fira València va obtindre un resultat operatiu de 940.000 euros i va registrar un ingrés extraordinari de 624.000 euros procedent del pagament del Congrés Nacional del PP de 2008, han informat fonts firals.

L’alcalde de València i president del patronat de Fira València, Joan Ribó, ha destacat en declaracions als periodistes que els comptes de l’entitat, sense tindre en compte l’aspecte financer, han sigut positius tant en 2016 com en 2017, i el president de la fira, José Vicente González, ha concretat que els ingressos han augmentat un 6,8%. Sobre la previsió per a l’ERO, s’ha fet aquesta dotació amb criteris de prudència comptable, ja que es mantenen tots els canals oberts per a arribar a acords extrajudicials, ha assenyalat González. El Comité Executiu de Fira València ha sigut informat dels primers passos per a la modificació dels seus estatuts per a poder efectuar la dissolució del patronat, dins del procés de reestructuració de la Fira per a separar el deute financer, que passarà a la Generalitat, i l’activitat comercial, que es desenvoluparà amb socis tecnològics.

S’ha presentat un “preborrador” perquè en el termini d’un mes s’aporten les modificacions necessàries per a transformar la Fira, però canviant “el mínim possible”, ha explicat González, que s’ha referit també a l’assumpció del deute per part de la Generalitat i ha concretat que la Conselleria d’Hisenda ha començat ja amb aquest procés. Sobre la cerca de socis comercials, un dels condicionants que es posarà en el plec del procés, que es farà mitjançant diàleg competitiu, són les garanties del soci per a aportar volum de negoci, segons el president de la Fira, que ha opinat que serveix qualsevol fórmula per a l’aportació de negoci en ser preguntat per la possibilitat de traure a borsa una part de la futura societat.

“No tinc res contra les 50 possibilitats que hi ha, però sempre que aporten negoci, perquè si tenim 100.000 socis de 10 euros cadascun, no aporten negoci”, ha comentat. L’alcalde de València ha mostrat la seua satisfacció perquè tant Fira València com La Marina “estan funcionant” malgrat “la pesada càrrega del passat, que estem arreglant”.

Comparteix

Icona de pantalla completa