Diari La Veu del País Valencià
Belmonte ratifica davant la Fiscalia que van intentar comprar el seu vot a favor del PSPV

La regidora no adscrita de l’Ajuntament d’Alacant, Nerea Belmonte, ha confirmat aquest dijous a la Fiscalia Anticorrupció que van intentar comprar el seu vot perquè donara suport a la candidata socialista a l’Alcaldia d’aquesta ciutat, Eva Montesinos, en la sessió d’investidura celebrada l’abril passat.

Així ho ha assegurat Belmonte en declaracions als periodistes a la seua eixida de la seu de l’Audiència Provincial d’Alacant, on ha comparegut durant unes dues hores com a testimoni en el marc d’una investigació del Ministeri Públic.

El vot en blanc de Belmonte, expulsada en 2016 de Podem i de la coalició Guanyar Alacant, va permetre al PPCV, el passat 19 d’abril, recuperar el govern municipal d’Alacant com a llista més votada en les últimes eleccions municipals, en detriment del PSPV-PSOE.

Una setmana més tard, el 24 d’abril, durant el primer ple municipal dirigit per Luis Barcala, la regidora va revelar que li havien oferit un sou de 3.500 euros i un lloc en les llistes electorals.

Belmonte va excloure expressament d’aquest oferiment el PP i va evitar assenyalar una formació política en concret, però sí que va suggerir que havia partit de la bancada de l’esquerra i que buscava el seu suport a Montesinos.

“Sí, he confirmat el que vaig dir al ple”, ha afirmat aquest dijous la regidora, en referència a la seua declaració com a testimoni davant els fiscals Anticorrupció d’Alacant, Felipe Briones i Pablo Romero, encara que s’ha negat a detallar el contingut del seu testimoniatge.

En qualsevol cas, ha assegurat que existeix “un expedient sencer” sobre el suposat intent de suborn i que ha aportat “noms” concrets de les persones que li van fer l’oferiment, però ha refusat revelar-los als mitjans de comunicació. “Tot el que havia de dir li ho he dit al fiscal i és el fiscal el que ha de decidir el que ha de fer amb aquesta informació”, ha assenyalat.

Belmonte ha estat acompanyada tota la jornada per Elsa Martínez, que va ser directora de la Ciutat de la Llum durant el govern del PPCV a la Generalitat. Martínez també ha comparegut davant els fiscals Briones i Romero com a testimoni en aquestes diligències durant més d’una hora.

La Fiscalia Anticorrupció va iniciar la investigació fa unes setmanes després de rebre una denúncia de dos militants de Podem, José Luis Valdés i Francisco García, que també han prestat declaració aquest matí. Els denunciants han mantingut durant la compareixença que estan segurs que els fets revesteixen indicis de delicte, en vista del que ha declarat la mateixa regidora en el ple del passat 24 d’abril.

Això del sou de 3.500 euros es pot justificar amb la modificació del Reglament d’Organització del Ple (ROP), tot i que tampoc s’ajusta al que cobra un regidor ací”, ha afirmat Valdés. “Però també va dir que li havien oferit un lloc en les llistes d’un partit per a les pròximes eleccions. Si això no és un intent de suborn, que vinga Déu i ho veja”, ha continuat.

També ha expressat la seua “sorpresa” pel fet que Barcala no decidira “parar el ple” davant les manifestacions de la regidora no adscrita i que hagen hagut de ser ells qui interposaren la denúncia.

Comparteix

Icona de pantalla completa