La Sèquia Real del Xúquer, candidata al ‘Guardó’ de la Mancomunitat de la Ribera Alta

El PSPV l’ha proposada pels seus “sobrats mèrits” coincidint amb el 750 aniversari de la Comunitat de Regants més important del País Valencià
12 març 2014 01:00h
Imatge d'arxiu de la Casa de les Comportes on naix la Sèquia Real.
RedactaVeu / Alzira

La comissió executiva va acordar dilluns passat proposar a Sèquia Real del Xúquer perquè reba el  "Guardó" de la Mancomunitat, segons ha anunciat el secretari d’Organització dels socialistes de la Ribera Alta, Fernando Pascual.

Pascual estima que aquesta entitat, que enguany compleix 750 anys de la seua existència, “té sobrats mèrits per a rebre aquest reconeixement” de l’entitat que ens representa a tots els municipis de la Ribera Alta. A més, segons Pascual la Sèquia Real del Xúquer és la Comunitat de Regants més important del País Valencià formada per vora 35.000 regants que utilitzen les aigües del riu Xúquer.

Les Comunitats de Regants, hereus d’una tradició mil·lenària, i amb peculiaritats proclamades en la Constitució, són corporacions de Dret Públic emparades per la Llei i reconegudes per l’Estat, amb personalitat jurídica pròpia i plena capacitat per al compliment dels seus fins.

Tasca en benefici del'agricultura

El responsable socialista considera que la Sèquia Real del Xúquer ha realitzat una “magnífica tasca en benefici de l’agricultura” de la Ribera Alta,  durant tots els anys de la seua existència, i ha contribuït al desenrotllament agrícola de la comarca.

“A més de ser un factor econòmic important, s’ha constituït per raó de la seua antiguitat, superior a set segles, en un signe d’identitat cultural. És, sens dubte, la Comunitat de Regants més important de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i de les més importants” de l’Estat espanyol, sostenen.

Pascual creu que la proposta dels socialistes “tindrà el recolzament unànime” de tots els membres de la comunitat ja que aquest és un any de celebracions, perquè  la Sèquia Real del Xúquer compleix el seu 750 aniversari.
 

next