Diari La Veu del País Valencià
La Guàrdia Civil busca més informació sobre el Pla Eòlic per l’operació Erial

Agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil estan recaptant aquest divendres més informació del Pla Eòlic relacionada amb el cas Erial, en el qual s’investiguen delictes de blanqueig de capitals, suborn, malversació i prevaricació, segons han informat a EFE fonts de la Generalitat.

Al Centre Logístic de la Generalitat de Riba-roja, on es guarda l’arxiu definitiu de la documentació de la Generalitat, s’han traslladat funcionaris de la Direcció General d’Indústria i Energia per a preparar la documentació sol·licitada pels agents de la UCO relacionada amb aquest cas, pel qual està a la presó des de dijous l’expresident de la Generalitat i exministre Eduardo Zaplana.

Aquesta documentació específica no es trobava en la seu central de la Conselleria, en el complex administratiu 9 d’Octubre, quan els agents de la UCO van acudir dimarts passat per a recaptar els expedients del Pla Eòlic i de les Inspeccions Tècniques de Vehicles (ITV).

En el cas del Pla Eòlic, com es tracta d’una privatització realitzada en 1997, la major part de la documentació referida a l’expedient es troba al Centre Logístic de Riba-roja, on han acudit els agents de la UCO per a arreplegar-la.

Dimarts passat, dos agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil es van personar en la Conselleria d’Economia, on van sol·licitar l’expedient complet del Pla Eòlic de 2003 i el corresponent a la concessió de les ITV de 1997. En concret, es van interessar per la documentació relacionada amb l’empresa Projectes Eòlics Valencians SA, filial de la signatura Sedesa, propietat de l’empresari Vicente Cotino, nebot de l’expresident de les Corts Valencianes Juan Cotino, detingut dimarts en el marc d’aquesta operació i que ahir va quedar en llibertat amb mesures cautelars.

Comparteix

Icona de pantalla completa