La jutgessa imputa Crespo Gomar pel contracte que li va adjudicar el Ministeri de Vivenda en 2009

L'empresari està citat el 12 de juny i investigat per un delicte de malversació de cabals públics
/ València
25 maig 2018 01:00h
Marcos Vaquer i Nicolás Mateos hauran de comparéixer al jutjat el 21 de maig.

La titular del jutjat d'instrucció número 24 de Madrid ha citat com a imputat Alberto Gomar, president de l'empresa Crespo Gomar, adjudicatària de diversos contractes ministerials de 2008 i 2009 que van poder servir per a finançar irregularment el PSPV-PSOE.
En una interlocutòria la jutgessa Mercedes Pérez acorda citar l'empresari per al pròxim 12 de juny en qualitat d'investigat per un delicte de malversació de cabals públics.

En aquesta causa, la jutgessa investiga "l'existència d'irregularitats" en l'adjudicació, l'any 2009, d'un contracte de publicitat del Pla d'Habitatge 2009-2012 per 126.208 euros a Crespo Gomar, durant l'època en la qual el Ministeri d'Habitatge estava dirigit per la socialista Beatriz Corredor. Entre els investigats que figuren en aquesta causa es troben diversos alts càrrecs de Corredor com el seu antic cap de Gabinet, Nicolás Mateos, i l'exsubsecretari d'Habitatge Marcos Vaquer, imputats pels delictes de prevaricació i malversació. Tots dos estaven citats a declarar dilluns passat, 21 de maig, si bé la jutgessa va acordar suspendre les declaracions en atendre la seua petició que els defensara l'Advocacia de l'Estat per la condició de funcionaris públics.

Ara, la jutgessa els emplaça també per al pròxim 12 de juny, junt amb Eva Cuesta, que va ser responsable de comunicació del gabinet de Corredor. Eixe dia també haurà de comparéixer en qualitat de perit l'interventor general de l'Estat, que va constatar en un informe irregularitats en la "pràctica totalitat" d'expedients de contractació analitzats.

L'empresa Crespo Gomar no solament va resultar adjudicatària d'aquest contracte amb Habitatge, sinó que també se li va adjudicar per 184.138 euros un altre contracte de publicitat amb el Ministeri de Sanitat en 2008, quan era ministre Bernat Soria, que també està sent investigat per un altre jutjat de Madrid.

Tots dos jutjats investiguen si aquestes i altres adjudicacions podrien haver servit per a finançar campanyes del PSPV en 2007.

Aquesta mercantil suposadament va treballar en l'organització del congrés regional del PSPV, en el qual es va triar Jorge Alarte com a secretari general, i en les campanyes municipals d'Etelvina Andreu a Alacant i Juan María Calles a Castelló en 2007.

next