L'Orgull recorrerà els carrers de València per a "conquerir la igualtat" i reivindicar les realitats trans

El 16 de juny se celebra una manifestació des de la Porta de la Mar i una festa a la plaça de l'Ajuntament
/ València
25 maig 2018 01:00h
La bandera amb els colors de l\'arc de Sant Martí símbol del col·lectiu LGTB.

L'Orgull 2018 se celebrarà el dissabte 16 de juny sota el lema 'Conquerim la igualtat, transformem la societat' i recorrerà els carrers de València per a reivindicar la realitat del col·lectiu LGTBI i, especialment, la del col·lectiu transsexual, ja que la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals (FELGTB) ha declarat 2018 com a any temàtic pel treball de les realitats trans.

Enguany, les demandes se centren en tres àmbits: el valencià, l'estatal i l'internacional. "Encara que s'han fet passos en la direcció correcta", des de Lambda exigeixen a les institucions valencianes la implementació de la Llei Integral Trans aprovada per les Corts en 2017, així com l'aprovació per part del govern estatal d'una llei contra la LGTBIfòbia. "Així mateix, esperem que l'Organització Mundial de la Salut despatologitze definitivament les identitats trans el dia 1 de juny", han assenyalat.

En acababar la marxa reivindicativa, que començarà a les 19.30 hores a la Porta de la Mar de València, la plaça de l'Ajuntament acollirà la Festa de l'Orgull, també organitzada per Lambda, segons ha informat l'organització en un comunicat. La imatge del cartell de la manifestació d'enguany mostra la bandera de l'arc de Sant Martí, símbol des de fa 40 anys de la lluita LGTBI, entrellaçada amb la bandera trans.

La manifestació de l'Orgull LGTBI eixirà a les 19.30 hores des de la Porta de la Mar, prendrà el carrer de Colom, seguirà pel carrer de Xàtiva i acabarà a la plaça de l'Ajuntament, on a les 21.30 hores seguirà la celebració amb música. La Festa de l'Orgull comptarà amb sis artistes compromesos amb el feminisme i la lluita LGTBI i serà presentada per l'actriu valenciana Amparo Oltra.

En la festa actuaran el grup Mueveloreina, que "s'ha convertit en un gran fenomen a Espanya i escriu lletres que no avergonyeixen qui les ballen ni qui les escriuen"; Tesa, "que és una rapera amb un estil apoderador que canta en valencià", i Putilatex, "un clàssic de la 'modernor' amb lletres provocatives". També participaran Eterno i Miss Yuls, "dos DJ compromesos amb la diversitat, que coneixen perfectament el públic de l'Orgull i introduiran música en valencià".

Tot i que la manifestació és el dia 16 de juny, les activitats de celebració de l'Orgull comencen abans i acaben més tard. Així, des del 31 de maig al 23 de juny, Lambda organitza la quarta edició de Mostra la Ploma. A més, el dissabte 2 de juny la seu del col·lectiu acollirà la celebració de l'Orgull Creient i el 21 de juny es lliuraran els Premis Margarita Borràs.

next